Βασικές τρούφες σοκολάτας – Basic Chocolate Truffles by Akis and akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά
  • ¾ της κούπας (180 ml) κρέμα γάλακτος
  • 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, πολυ ψιλοκομμένη
Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

2 ώρες
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε την κρέμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και της δίνουμε μια βράση. Τοποθετούμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη σε ένα μεσαίο μπολ και ρίχνουμε την κρέμα από πάνω.
  • Βάζουμε το μπολ πάνω από μια κατσαρολα με νερό που σιγοβράζει και με ένα μεταλλικό κουτάλι ή με μια σπάτουλα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε μια μεταλλική φόρμα 20 Χ 20 εκ. που έχουμε στρώσει λαδόκολλα στο πάτο του αλλά και στα πλάγια για να μπορούμε έπειτα να βγάλουμε εύκολα τη σοκολάτα μας και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Χτυπάμε τη φόρμα μας για να πάει το μείγμα παντού. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
  • Αφαιρούμε την τρούφα από το ταψί και φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε σε  τετράγωνα και σερβίρουμε. Τα πασπαλίζουμε με κακάο αν χρειαστεί.
Tip
Είναι σημαντικό να ψιλοκόψουμε καλά τη σοκολάτα έτσι ώστε να λιώσει γρήγορα και ομοιόμορφα, χωρίς να μείνει πολύ στη φωτιά!

Basic Chocolate Truffles

Ingredients
  • ¾ cup (180 ml) heavy cream
  • 600 g dark chocolate couverture, very finely chopped
Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2 hours
Preparation Time
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Family
Portion(s)
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty
Method
  • Pour the heavy cream into a small saucepan. Place over medium heat and bring to a boil. Put the chopped chocolate in a medium bowl and pour the hot cream on top.
  • Place the bowl over a pot of simmering water. Stir with a metallic spoon or a spatula until the chocolate melts and the mixture becomes smooth.
  • Line a metallic 20×20 cm baking pan with parchment paper, letting the edges hang over the sides. This will make it easier to remove the chocolate. Pour the mixture into the pan. Knock the pan on the counter to make the mixture spread in the pan evenly. Refrigerate for 2-3 hours, until the mixture becomes firm.
  • Remove the chocolate form the pan and let it sit until it reaches room temperature. Cut in to squares and serve. Sprinkle with cocoa powder if you like.
Tip
It’s very important to chop the chocolate into very fine pieces so that it melts quickly and evenly, without having to be heated for too long!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *