Τρούφες Σοκολάτας με μύρτιλα και γιαούρτι- Chocolate Truffles with fresh Blueberries and Greek Yoghurt, by “The Healthy Cook”!

Έχετε όρεξη για σοκολάτα αλλά είστε σε δίαιτα? Επιθυμείτε σοκολατάκια αλλά θέλετε να αποφύγετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα εβαπορέ, ή το βούτυρο που ενδεχομένως περιέχουν? Σας έχω την λύση! Σοκολατένιες τρούφες με γιαούρτι και φρέσκα μύρτιλα. Φτιάχνονται στην στιγμή, αλλά δυστυχώς και τρώγονται στη στιγμή…πιστέψτε με!

Αποφάσισα να τις δοκιμάσω με φρέσκα μύρτιλα, πρώτον γιατί είναι από τα αγαπημένα μου φρούτα και δεύτερον γιατί είναι τώρα στην καλύτερη εποχή τους.  Δεν μπορώ να σας περιγράψω την χαρά που παίρνω κάθε χρόνο τέτοια εποχή όταν τα ανακαλύπτω σε κάποιο κατάστημα να με περιμένουν. Ευτυχώς φέτος τα βρήκα στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου, χωρίς πολύ κόπο και αναζήτηση.  Θα ήθελα όμως να δοκιμάσω την συνταγή και με φρέσκα κεράσια που αγαπώ εξίσου. Θα το κάνω σύντομα και θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα.  Για τις ευεργετικές ιδιότητες του μύρτιλου μιλήσαμε πρόσφατα, η μαύρη σοκολάτα όμως σας προσφέρει άλλα τόσα αντιοξειδωτικά.

Χρόνος προετοιμασίας:  40 λεπτά (περιλαμβανομένου και του χρόνου αναμονής)

Μερίδες: 18-20 κομμάτια (μεγέθους κουταλιού του τσαγιού)

Υλικά:

  • ½ φλυτζάνι σταγόνες κουβερτούρας, ή, 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • ¼ φλυτζανιού στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 30 γρ. φρέσκα μύρτιλα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας στέβια (αν προτιμάτε τα λιγότερο γλυκά επιδόρπια μπορείτε να τη παραλείψετε)
  • 3 κουτ. σούπας σκόνη κακάο

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζετε ένα σκεύος σε μπεν μαρί και λιώνετε την κουβερτούρα και τη στέβια σε χαμηλή φωτιά. Αφήστε να κρυώσει για περίπου 7-8 λεπτά.
  2. Προσθέστε το γιαούρτι και τα μύρτιλα και ανακατεύετε απαλά. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου, μέχρι να σφίξει καλά.
  3. Σε ένα μπωλ βάλτε το κακάο. Ετοιμάστε ένα σκεύος με αντικολλητικό χαρτί στο οποίο θα βάλετε τα έτοιμα τρουφάκια σας.
  4. Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και, αν δεν έχετε το ειδικό εργαλείο που φαίνεται στη φωτογραφία, πάρτε λίγο από το μείγμα με ένα κουταλάκι του τσαγιού, φτιάξετε μια μπαλίτσα και περάστε το από το κακάο, ώστε να κολλήσει παντού.
  5. Επαναλάβετε το ίδιο για όλο το μείγμα απλώνοντάς το σκεύος που έχετε ετοιμάσει. Τοποθετείστε τα τρουφάκια στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Με το ειδικό εργαλείο που έχω για τα τρουφάκια φτιάχνεις μικρά τρουφάκια-μπουκίτσες. Αν δεν το έχετε, ενδεχομένως τα δικά σας να βγουν λίγο μεγαλύτερα και συνεπώς…. λιγότερα.  Καλού κακού φτιάξτε διπλή δόση!!!  Πιθανόν η μονή δόση να μην σας φτάσει. Είναι τόσο νόστιμα!

Αν δοκιμάστε την συνταγή με κάποιο άλλο φρούτο εποχής θα χαρώ να μάθω το αποτέλεσμα. Περιμένω λοιπόν..

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
ΕνέργειαΥδατάνθρακεςΣάκχαραΛιπαράΚορεσμένα ΛίπηΠρωτείνεςΦυτικές Ινες
31.74.23.51.71.00.40.2

Συνταγή τροποποιημένη από:http://amyshealthybaking.com/blog/2013/04/04/blueberry-greek-yogurt-truffles/

Do you fancy chocolate but you’re on a diet; Craving for chocolate but you want to avoid the cream, evaporated milk, or butter that it may contain? I have the solution! Chocolate truffles with yogurt and fresh blueberries. Made in no time, but unfortunately eaten in no time, as well… trust me!

I decided to try this recipe with fresh blueberries, mainly because it is one of my favorite fruits and secondly because it is now in season. I cannot describe the joy I get every year at this time when I dig some fresh blueberries in a store waiting for me. Luckily this year I found some in the nearest supermarket, without much trouble and searching. But I would like to try this recipe with fresh cherries, as well; which I love equally. I’ll do it soon and let you know the outcome. For the beneficial properties of the blueberries, we talked recently; but dark chocolate offers you many other antioxidants.

Preparation time: 40 minutes (including waiting time)

Servings: 18 to 20 pieces (size of teaspoon)

Ingredients:

• ½ cup chocolate chips, or 100 g. dark chocolate, chopped

• ¼ cup strained yogurt, 2% fat

• 30 g. fresh blueberries, chopped

• 1 tbsp stevia (if you prefer a less sweet dessert, you skip it)

• 3 tsp. cocoa powder

Instructions:

  1. Prepare a dish in a bain marie and melt the chocolate and stevia over low heat. Allow to cool for about 7-8 minutes.
  2. Add the yogurt and blueberries and stir gently. Put the mixture in the fridge for half an hour, or until firmed.
  3. Add the cocoa powder in a small bowl. Prepare a pan with a nonstick paper where you will put your truffles.
  4. Remove the mixture from the refrigerator and, if you do not have the special tool shown in the photo, take a little of the mixture with a teaspoon, shape it into a little ball and roll it over the cocoa powder.
  5. Repeat the same with the remaining mixture. Place the truffles in the refrigerator until ready to serve.

The special tool I use for making truffles makes small-bites ones. If you do not have one, use a teaspoon; possibly yours will be slightly larger and therefore ….less. So consider preparing a double dose! Probably the single dose will not be enough for you. It is so delicious!

If you try the recipe with another fresh fruit in season I will be glad to know the result. So I’ am waiting ….

Nutritional Facts per Serving
CaloriesCarbohydratesSugarsTotal FatSaturated FatProteinsDietary Fibers
31.74.23.51.71.00.40.2

 http://www.thehealthycook.gr/chocolate-truffles-with-fresh-blueberries-and-greek-yoghurt-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%86%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CF%8D%CF%81/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *