Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια με σοκολάτα και κάστανο – Christmas Chocolate Chestnut Truffles Recipe, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και ήρθε η κατάλληλη στιγμή για μια συνταγή με κάστανα! Αυτό το υλικό είναι αναπόφευκτο τώρα τις γιορτές. Τόσο “σκέτο” δίπλα στο τζάκι αλλά και σε όλες τις “γλυκές” εκδοχές του. Εγώ φέτος αποφάσισα να παίξω με τρουφάκια και δύο σοκολάτες. Το αποτέσμα είναι απλά ονειρικό! Τις στόλισα δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και κάθε φορά που παιρνούσαμε, τρώγαμε και από ένα τρουφάκι! Τη δεύτερη μέρα είχαν ήδη εξαφανιστεί!

Christmas Chocolate Chestnut Truffles Recipe, white chocolate, easy, simple, food photography, best food blog 2014, τρουφάκια με κάστανο, συνταγή, σοκολάτα, μαύρη, λευκή, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαϊδης

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. κάστανα βρασμένα και λιωμένα
  • 80 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 40 γρ. λικέρ (έγω έβαλα λικέρ φουντουκιού)
  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα για την επικάλυψη

Christmas Chocolate Chestnut Truffles Recipe, white chocolate, easy, simple, food photography, best food blog 2014, τρουφάκια με κάστανο, συνταγή, σοκολάτα, μαύρη, λευκή, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαϊδης

Εκτέλεση

  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε τα κάστανα ανακατεύουμε και ύστερα ρίχνουμε το λικέρ.
  • Αφήνουμε το μείγμα να σφίξει και ύστερα πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο.
  • Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και κυλάμε τα τρουφάκια στη σοκολάτα.
  • Τα αφήνουμε να σταθούν πάνω σε λαδόκολα.

Christmas Chocolate Chestnut Truffles Recipe, white chocolate, easy, simple, food photography, best food blog 2014, τρουφάκια με κάστανο, συνταγή, σοκολάτα, μαύρη, λευκή, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαϊδης

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ingredients

200 g. dark chocolate
200 g. chestnuts cooked and cut in small pieces
80 g. butter
40 g. liqueur
300 g. white chocolate for coating

Directions

  • Melt the chocolate with the butter, In a double boiler.
  • Add the chestnuts, stir and then pour in the liqueur.
  • Let the mixture cool down and then mold small balls.
  • Let them rest in the fridge.
  • Melt white chocolate and cover the truffles in it.
  • Let them stand on a grease-proof paper.

Serve With Love

http://coolartisan.net/2014/12/18/christmas-chocolate-chestnut-truffles-recipe/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *