Πανεύκολα τρουφάκια με 2 υλικά, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Μερίδες: 36

συνταγή icon Χρόνος: 10 λ + 1-2 ώρες αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σερβίρετε αυτά τα γευστικότατα, πανεύκολα στη παρασκευή τους τρουφάκια και κανένας δεν θα το πιστέψει ότι τα φτιάξατε με 2 μόνο υλικά. Μια υπέροχη συνταγή (από εδώ) για λαχταριστά σοκολατένια τρουφάκια που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 560 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • προαιρετικά ξηρούς καρπούς, ή ινδοκάρυδο ή τρούφα κ.λ.π. για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα 230 γρ. σοκολάτας και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Εν τω μεταξύ σε μέτριο μπολ τοποθετείτε το τυρί κρέμα και και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και γίνει κρεμώδες.
  2. Προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα, σε χαμηλή ταχύτητα, για 1 λ περίπου μέχρι να ενσωματωθεί. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί.
  3. Καλύπτετε με λαδόκολλα ένα μεγάλο δίσκο. Παίρνετε 2 κ.γ. από το μείγμα, τη φορά, και πλάθετε 36 μπαλάκια τα οποία τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο στο δίσκο πάνω στη λαδόκολλα. Βάζετε το δίσκο στο ψυγείο μέχρι να λιώσετε την υπόλοιπη σοκολάτα.
  4. Κόβετε σε κομματάκια την υπόλοιπη σοκολάτα και τη λιώνετε και αυτή σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε μια λεία ρευστή κρέμα.
  5. Παίρνετε τα μπαλάκια από το ψυγείο, τρυπάτε ένα τη φορά, με μια οδοντογλυφίδα το βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα, τα στραγγίζετε ελαφρώς και το μεταφέρετε πάλι στο δίσκο πάνω στη λαδόκολλα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να καλύψετε με τη σοκολάτα όλα τα τρουφάκια.
  6. Τα πασπαλίζετε στην επιφάνειά τους, προαιρετικά, με διακοσμητικά αρεσκείας σας και βάζετε πάλι το δίσκο στο ψυγείο 1-2 ώρες ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

 

https://www.sintayes.gr/syntages/panefkola-troufakia-2-ilika/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=f6e6ff5788-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-f6e6ff5788-242767229

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *