VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

  • Κράνμπερι 150 γρ αποξηραμένα
  • Φουντούκια 150 γρ θρυμματισμένα
  • Μπισκότα Oreo σοκολάτας 1 πακέτο (14 τεμ) θρυμματισμένα
  • Κουβερτούρα  125 γρ
  • Κρέμα γάλακτος 130 ml
Για την επικάλυψη
  • Κουβερτούρα  160 γρ
  • Μέλι 1 κουταλιά σούπας
  • Κρέμα γάλακτος 80 ml
  • Λευκή σοκολάτα 70 γρ

Οδηγίες

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα φουντούκια να γίνουν σκόνη και την βάζουμε σε ένα μπόλ. Κάνουμε το ίδιο και με τα μπισκότα. Δουλεύουμε και τα κράνμπερι στο μπλέντερ λίγο. Ανακατεύουμε φουντούκια, μπισκότα και κράνμπερι μέσα στο μπολ. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ μιας χρήσης στο οποίο έχουμε κόψει μπροστά την μύτη του τόσο ώστε πιέζοντας να βγαίνουν φαρδιές στρογγυλές λωρίδες (βλ φωτογραφικό υλικό στο http://www.chefoulis.gr/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81/gallery/12452/12453/.)

Φτιάχνουμε 4-5 λωρίδες πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τις τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν καλά. Μόλις είναι έτοιμες αφαιρούμε ένα μικρό κομμάτι από τις άκρες τους και τις κόβουμε σε ίσα κυλινδρικά κομμάτια, τα οποία τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε την επικάλυψη.

Για την επικάλυψη :  Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και μόλις λιώσει προσθέτουμε το μέλι κι ανακατεύουμε καλά.

Με γρήγορες κινήσεις και με την βοήθεια δύο μικρών πιρουνιών βουτάμε τα σοκολατάκια ένα – ένα μέσα στην λιωμένη κουβερτούρα και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, αφού πρώτα έχει στραγγίξει καλά από πάνω τους η περιττή σοκολάτα. Τα τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η επικάλυψη. Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα και την βάζουμε σε ένα κορνέ  με πολύ λεπτή μύτη. Αραδιάζουμε τα σοκολατάκια μας στη σειρά και τα στολίζουμε  με γρήγορες κινήσεις με την λευκή σοκολάτα.

* Βγαίνουν περίπου 28 τεμ.

 

http://www.chefoulis.gr/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81/

 

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *