Τρουφάκια με μπισκότα σοκολάτας και ινδοκάρυδο, από την Ντίνα Νικολάου!

  • Υλικά:
    • για 30 τρουφάκια (περίπου)

     

    • Για τα τρουφάκια
    • 1 πακέτο μπισκότα γεμιστά σοκολάτας (200 γρ.)
    • 1 σφηνάκι κονιάκ
    • 200 γρ. λευκή σοκολάτα
    • 30 γρ. βούτυρο
    • Για την επικάλυψη
    • 200 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο

     

    Εκτέλεση

    Ρίχνω τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα σπάω με τα χέρια μου σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη). Τα ραντίζω με το κονιάκ και τα αφήνω στην άκρη.
    Σπάω την σοκολάτα σε ένα μπολ και την λιώνω στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αφήνω την σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς και την ρίχνω στα τριμμένα μπισκότα.
    Ανακατεύω καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα δύο υλικά. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
    Βγάζω το μπολ από το ψυγείο και με ένα κουτάλι παίρνω λίγο από το μίγμα και το πλάθω γρήγορα (γιατί λιώνει η σοκολάτα) σε τρουφάκια.
    Απλώνω το ινδοκάρυδο σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο και «κυλάω» εκεί τα τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Ξαναβάζω τα τρουφάκια για 30 λεπτά στο ψυγείο και μετά μπορώ να τα κεράσω.

     

    http://www.dinanikolaou.gr/recipe/3345

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *