e-fresh-matrioshka

Yπέροχα σοκολατένια τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα και γέμιση σοκολάτα Mars. Μια εύκολη συνταγή (τη βρήκαμε εδώ) για τα τέλεια τρουφάκια 5 μόνο υλικά που θα λατρέψουν τα παιδιά και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις. Απλά δοκιμάστε τα!!!

 

Μερίδες: 20

συνταγή icon Χρόνος: 30 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. μπισκότα βουτύρου (κατά προτίμηση shortbread)
  • 20 γρ. σκόνη κακάο
  • 210 ml ζαχαρούχο γάλα (πιθανόν χρειαστεί 2-3 κ.σ. επιπλέον)
  • 5 σοκολάτες Mars, κομμένες στα 4
  • τρούφα σοκολάτας για επικάλυψη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τα μπισκότα, σε παρτίδες, σε μούλτι και τα θρυμματίζετε σε χοντρά ψίχουλα. Τα μεταφέρετε σε μπολ ρίχνετε και το κακάο και χτυπάτε με μίξερ για 5-6 δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί.
  2. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα και διαμορφωθεί ένα μείγμα ζύμης. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ. Εάν όταν το βγάλετε από το ψυγείο το μείγμα είναι πολύ στεγνό το ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο ακόμα ζαχαρούχο γάλα μέχρι να έχετε ένα εύπλαστο   μείγμα.
  3. Χωρίζετε το μείγμα σε 20 μέρη και τα πλάθετε σε μπαλάκια. Παίρνετε το κάθε μπαλάκι, το ανοίγετε ισιώνοντάς το στη παλάμη σας, βάζετε στο κέντρο του ένα κομματάκι σοκολάτας Mars και πλάθετε τη ζύμη πάνω από τη σοκολάτα ώστε να καλύψει τη Μars και έχετε ένα στρογγυλό μαλακό μπαλάκι. Το ρολάρετε στη τρούφα που έχετε απλώσει σε ένα ρηχό πιάτο.
  4. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να έχετε 20 τρουφάκια. Τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά το μείγμα και μετά τα σερβίρετε.

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/troufakia-sokolata-mars-5-ilika/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=b601bdb1c0-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-b601bdb1c0-242767229

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.