Τρουφάκια νουτέλας εύκολα , από την αγαπημένη μας Αλεξία Αλεξιάδου† και το Realfood!
Ενα πολύ εύκολο και νόστιμο εκλεκτό κέρασμα είναι τα σπιτικά τρουφάκια (με πλούσια γέμιση σοκολατένια!!!) Σας τα παρουσιάζω σε τρεις εκδοχές… τα κλασικά (ελβετικές τρούφες που λιώνουν στο στόμα), εύκολα με νουτέλα , και … λάιτ!!! Ετοιμάστε τα για κάθε σας κέρασμα!
Τρουφάκια νουτέλας εύκολα της Αλεξίας
8 κουταλιές νουτέλα
• 4 κουταλιές γάλα ή λικέρ με γεύση σοκολάτα
• 1 βανίλια
• 300 γρ. Σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
• 1 κούπα φουντούκια καβουρντισμένα αλεσμένα
Ανακατέψτε επάνω σε χαμηλή φωτιά ή μπεν μαρί τα πρώτα 4 υλικά να λιώσουν. Αφήστε μερικές ώρες στο ψυγείο να κρυώσουν σε ρηχό ταψί καλά βουτυρωμένο. Κόψτε μπαλάκια με κουταλάκι από την σοκολατένια ζύμη και τυλίξτε τα σε θρυμματισμένο φουντούκι. Φυλάξτε τα εκτός ψυγείου σε δροσερό χώρο ή στο ψυγείο.
Τρουφάκια λάιτ της Αλεξίας
300 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
6 κουταλιές γάλα ή γάλα καρύδας ή κρέμα φυτική
1 βανίλια
Ανακατέψτε επάνω σε χαμηλή φωτιά ή μπεν μαρί τα πρώτα 3 υλικά να λιώσουν. Αφήστε μερικές ώρες στο ψυγείο να κρυώσουν σε ρηχό ταψί καλά βουτυρωμένο. Κόψτε μπαλάκια με κουταλάκι από την σοκολατένια ζύμη και τυλίξτε τα σε κακάο.
Τρούφες ελβετικές της Αλεξίας (η «πλούσια» εκδοχή)
• 300 γρ. Σοκολάτα εκλεκτή σκούρη
• 3 κουταλιές βούτυρο
• ½ κούπας κρέμα γάλακτος
• 1 κουταλιά γλυκόζη
• 1 βανίλια ή άλλο άρωμα από λικέρ της αρεσκείας σας ή από εσάνς
• ½ κούπας κακάο ή 250 γρ. λιωμένη λευκή και μαύρη σοκολάτα για την επικάλυψη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ζεστάνετε την κρέμα με το βούτυρο ελαφρά. Λιώστε τη σοκολάτα. Αφού λιώσει ρίξτε κι ανακατέψτε τη γλυκόζη. Προσθέστε την κρέμα , κατεβάστε από τη φωτιά. Ρίξτε το άρωμα. Βάλτε σε ρηχό ταψάκι βουτυρωμένο στο ψυγείο να παγώσει μερικές ώρες. Κόψτε με κουταλάκι μικρό μπαλάκια και τυλίξτε τα σε κακάο ή αφού ξαναπαγώσουν τυλίξτε τα σε λιωμένη σοκολάτα. Αν θέλετε μπορείτε να τα τυλίξετε σε καρύδι ή φουντούκι ή πραλίνα ή αμύγδαλο καβουρντισμένα τριμμένο.
Αφήστε μια απάντηση