Σοκολατόπιτα με καρύδα και φουντούκια από το “Radicio” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σοκολατόπιτα εύκολη, πλούσια, αφράτη και με τραγανή επικάλυψη ξηρών καρπών και ινδοκάρυδου.
5.0 αστέρια από 6 σέφ

Προετοιμασία: 30 λεπτά | Μαγείρεμα: 30 λεπτά | Σύνολο: 60 λεπτά
Συνταγή για: 20 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 365 θερμίδες | Λιπαρά: 21 γρ.

Υλικά συνταγής για την πίτα:
Κακάο: 3/4 κούπας
Βραστό νερό: 1 1/4 κούπας
Ζάχαρη: 2 κούπες
Αλεύρι: 2 κούπες
Κορν φλάουρ: 2 κουταλιές σούπας
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού
Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ηλιέλαιο: 3/4 κούπας
Αυγά: 4 μεγάλα
Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι τσαγιού
Υλικά συνταγής για την επικάλυψη:
Καστανή ζάχαρη: 1 κούπα
Κορν φλάουρ: 1 1/2 κουταλιά σούπας
Αλάτι: 2 πρέζες
Βούτυρο: 70 γρ.
Γάλα: 3/4 κούπας
Σιρόπι γλυκόζης: 2 κουταλιές σούπας
Ινδοκάρυδο: 1 1/2 κούπα
Χοντροσπασμένα ψημένα φουντούκια: 1 1/2 κούπα

Οδηγίες:
1. Κοσκινίζετε το κακάο σε μπολ και ρίχνετε από πάνω το βραστό νερό. Ανακατεύετε να λιώσει και το αφήνετε κατά μέρος να πέσει η θερμοκρασία του. Προθερμαίνεται το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα βαθύ ταψί, 25Χ35 εκ. περίπου και το στρώνετε με λαδόχαρτο.
2. Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ ή στο μπολ του μίξερ, το αλεύρι με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλάτι και το μπέικιν. Χτυπάτε σε άλλο μπολ ελαφρά τα αυγά και προσθέτετε το ηλιέλαιο. Τα ρίχνετε στο μείγμα με το αλεύρι και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτετε την βανίλια και τμηματικά (σε 3 – 4 δόσεις) το κακάο. Χτυπάτε ίσα να αναμιχθεί.
3. Αδειάζετε τη ζύμη στο ετοιμασμένο ταψάκι και ψήνετε στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά (ελέγχετε με μαχαιράκι αν βγαίνει καθαρό). Βγάζετε από τον φούρνο και βάζετε σε σχάρα να κρυώσει (καλύτερα μην την βγάλετε από το ταψί, γιατί σπάει εύκολα)
4. Ετοιμάζετε την επικάλυψη: λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το γάλα. Πριν ζεσταθεί το γάλα, προσθέτετε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλάτι και τη γλυκόζη. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και συνεχίζετε μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά. Κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το ινδοκάρυδο και τα φουντούκια.
5. Απλώνετε αμέσως πάνω από την σοκολατόπιτα. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς και κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μαγειρεύτηκε στις 4 Απριλίου 2012 από την Luise

 

 

http://www.radicio.com/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *