Σουφλέ σοκολάτας, από τον chef Κυριάκο Μελά και το nestlenoiazomai.gr!

Σουφλέ σημαίνει φουσκωτό και  4 υλικά είναι αρκετά για να το πετύχουν!

Θα χρειαστείς

    • 6 αυγά
    • ½ κούπα ζάχαρη
    • 
½ κούπα μαργαρίνη
    • 250γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert
    • 250γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert Γάλακτος
    • 2 βανιλίνες (προαιρετικά)

Οδηγίες

Λιώνεις τις σοκολάτες σε μπεν μαρί (δηλαδή μια κατσαρόλα με λίγο νερό και από πάνω ένα μεταλλικό μπολ που εκεί μπορείς να λιώσεις ότι θέλεις – χωρίς το νερό να έρθει σε επαφή με την σοκολάτα). Αφού έχεις λιώσει τις σοκολάτες πρόσθεσε την μαργαρίνη και ανακάτεψε. Σπάσε τα αυγά και ξεχώρισε τους κρόκους από τα ασπράδια, σε διαφορετικά μπολ. Αφράτεψε στο μίξερ με το σύρμα την ζάχαρη με τους κρόκους και τις βανιλίνες. Αφού φουσκώσουν και διπλασιαστεί ο όγκος, φύλαξε στην άκρη το μείγμα και χτύπησε πάλι με το (πλυμένο – καθαρό) σύρμα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα (ένας σφικτός αφρός κρέμας). Στη συνέχεια ένωσε και τα τρία μίγματα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Τέλος γέμισε μέχρι τα ¾, ανάλογα ατομικά πυρεξάκια ή φόρμες αλουμινίου μιας χρήσεως, που έχεις βουτυρώσει και αλευρώσει ελαφρά και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά. Σερβίρεις αμέσως συνοδεύοντας ιδανικά με παγωτό.

Καλή απόλαυση!

 

https://www.nestlenoiazomai.gr/content/%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%BB%CE%AD-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *