Τάρτα από καταϊφι με μους σοκολάτα από τον Στέλιο Παρλιάρο, και τις Γλυκές Αλχημείες!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ:

– 250 γρ. φύλλο καταΐφι ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
– 100 γρ. βούτυρο λιωμένο LURPAK



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
– 300 γρ. κλασσική κουβερτούρα ΙΟΝ
– 150 γρ. γάλα
– 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
– ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– 30 γρ. λικέρ πορτοκάλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ:
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά χωρίς να το κάψουμε. Ανοίγουμε το καταΐφι και το ανακατεύουμε με το βούτυρο πολύ καλά για να πάει παντού. Το απλώνουμε σε ατομικές χαμηλές φόρμες τάρτας ή ατομικά τσέρκια πιέζοντας προς τα τοιχώματα και προς τα κάτω. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μισή ώρα περίπου έως ότου ροδίσουν.
Για τη μους τεμαχίζουμε πρώτα τη σοκολάτα. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Βράζουμε το γάλα, το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος στην γκανάζ και προσθέτουμε το λικέρ. Αδειάζουμε τη μους σε επίπεδο σκεύος και το τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει. Με σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε τις τάρτες με μους σοκολάτας και διακοσμούμε.

 

 

Δείτε το video: http://www.glykes-alchimies.gr/?p=5612

 

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *