Τάρτα σοκολάτας με μπισκότο, από την Κατερίνα και το “Ζουμ στην κανέλα”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Είναι μία ειδική περίσταση & θέλεις να  κάνεις κάτι στα γρήγορα, το αποτέλεσμα του οποίου να είναι μεγαλειώδες τόσο γευστικά όσο και οπτικά. Για να μεγαλουργήσεις λοιπόν χρειάζεσαι σοκολάτα, σοκολάτα & σοκολάτα.

Υλικά

  • 500γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 60γρ. κακάο
  • 240ml. νερό
  • 125γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη – ganache

  • 120γρ. κρέμα γάλακτος
  • 170γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert πραλίνα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε κομμάτια.cats
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη & το κακάο & ανακατεύουμε τα υλικά.
  3. Έπειτα ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά & φροντίζουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο ρευστό μείγμα.
  4. Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά & ρίχνουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να βράσει για 8′, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας & αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 15′.cats
  6. Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω στα θρυμματισμένα μπισκότα & ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  7. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα στρογγυλό ταψάκι-τσέρκι & το στρώνουμε με μία σπάτουλα.
  8. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα & ετοιμάζουμε τη ganache.
  9. Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει (δες συμβουλές παρακάτω).
  10. Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια & ρίχνουμε από πάνω τη ζεστή κρέμα. Αφήνουμε για 1′ να σταθεί, ώστε να ζεσταθεί η σοκολάτα & με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία λεία ganache.
  11. Ρίχνουμε πάνω από την τάρτα τη ganache & τη βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 4 ώρες ή για ολόκληρη τη νύχτα.
  12. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα μπισκότα από πάνω & σερβίρουμε.IMG_4520

Συμβουλές:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Την κρέμα γάλακτος την βράζουμε μέχρι να αρχίσει να αχνίζει. Δοκιμάζουμε με το δάχτυλό μας και αν την αισθανθούμε καυτή την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Τη ganache την ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιγά σιγά γιατί αν χρησιμοποιήσουμε αυγοδάρτη εγκλωβίζει αέρα & αποκτά φυσαλίδες το μείγμα.
  • Χρησιμοποιούμε τη ganache όσο είναι ρευστή γιατί όταν μένει γίνεται πιο σφιχτή.IMG_4543Αυτό το κομμάτι δικαιωματικά μου ανήκει………. Πραλίνα, μπισκότο, σοκολάτα. Τέλεια!IMG_4558

 

whisk

 

http://www.zoomstinkanela.com/tarta-sokolatas-me-biskoto/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *