Τάρτα σοκολάτας με μπισκότο, από την Κατερίνα και το “Ζουμ στην κανέλα”!
Είναι μία ειδική περίσταση & θέλεις να κάνεις κάτι στα γρήγορα, το αποτέλεσμα του οποίου να είναι μεγαλειώδες τόσο γευστικά όσο και οπτικά. Για να μεγαλουργήσεις λοιπόν χρειάζεσαι σοκολάτα, σοκολάτα & σοκολάτα.
Υλικά
- 500γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 200γρ. ζάχαρη
- 60γρ. κακάο
- 240ml. νερό
- 125γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη – ganache
- 120γρ. κρέμα γάλακτος
- 170γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert πραλίνα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε κομμάτια.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη & το κακάο & ανακατεύουμε τα υλικά.
- Έπειτα ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά & φροντίζουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο ρευστό μείγμα.
- Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά & ρίχνουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να βράσει για 8′, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αποσύρουμε, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας & αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 15′.
- Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω στα θρυμματισμένα μπισκότα & ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
- Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα στρογγυλό ταψάκι-τσέρκι & το στρώνουμε με μία σπάτουλα.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα & ετοιμάζουμε τη ganache.
- Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει (δες συμβουλές παρακάτω).
- Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια & ρίχνουμε από πάνω τη ζεστή κρέμα. Αφήνουμε για 1′ να σταθεί, ώστε να ζεσταθεί η σοκολάτα & με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία λεία ganache.
- Ρίχνουμε πάνω από την τάρτα τη ganache & τη βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 4 ώρες ή για ολόκληρη τη νύχτα.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα μπισκότα από πάνω & σερβίρουμε.
Συμβουλές:
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Την κρέμα γάλακτος την βράζουμε μέχρι να αρχίσει να αχνίζει. Δοκιμάζουμε με το δάχτυλό μας και αν την αισθανθούμε καυτή την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Τη ganache την ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιγά σιγά γιατί αν χρησιμοποιήσουμε αυγοδάρτη εγκλωβίζει αέρα & αποκτά φυσαλίδες το μείγμα.
- Χρησιμοποιούμε τη ganache όσο είναι ρευστή γιατί όταν μένει γίνεται πιο σφιχτή.Αυτό το κομμάτι δικαιωματικά μου ανήκει………. Πραλίνα, μπισκότο, σοκολάτα. Τέλεια!
http://www.zoomstinkanela.com/tarta-sokolatas-me-biskoto/
Αφήστε μια απάντηση