Τάρτα σοκολάτας, από την NESTLÉ και το glikessintages.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας
15′

Χρόνος ψησίματος
30′

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη

Μερίδες
Για 8 άτομα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ.
  • 300γρ. ζύμη για τάρτες
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C
  2. Τοποθετήστε τη ζύμη σας σε ειδική φόρμα για τάρτες, τρυπήστε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, καλύψτε με λαδόκολλα και ρίξτε όσπρια πάνω στη λαδόκολλα (φασόλια ξερά ή φακές) για να μην φουσκώσει και ψήστε για 20 λεπτά. Αφαιρέστε τη λαδόκολλα με τα όσπρια και ψήστε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράστε την κρέμα γάλακτος.
  4. Σε ένα μπολ τεμαχίστε την κουβερτούρα σε κομματάκια και περιχύστε την με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Αφήστε για 2 λεπτά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  5. Αδειάστε το περιεχόμενο στην ψημένη ζύμη και τοποθετείστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρετε την τάρτα κρύα.

 

 

Συμβουλή του Σεφ:

Για να δώσετε πιο ιδιαίτερη γεύση, μπορείτε αφού βράσετε την κρέμα γάλακτος, να την απομακρύνετε από τη φωτιά, να τοποθετήσετε 2 σακουλάκια τσάι με φρούτα του δάσους μέσα στην κρέμα γάλακτος για 10 λεπτά και αφού τα αφαιρέσετε, αφήστε την κρέμα να πάρει μια ακόμα βράση.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *