Εύκολη μους σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού στο ποτήρι, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Με τέσσερα μόνο υλικά έχετε φτιάξει το πιο λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα στον κόσμο!

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:7€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα

Για τη συνταγή

  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα bitter
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα

  • 1/2 φλιτζάνι φλούδες πορτοκαλιού κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια (χωρίς το άσπρο μέρος)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη σοκολάτα και το γάλα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχτι να αποκτήσει παχύρευστη μορφή σαν γιαούρτι.

3. Διπλώνετε με απαλές κινήσεις την παχύρευστη κρέμα στη σοκολάτα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέτετε το ξύσμα και ανακατεύετε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

4. Μοιράζετε το μείγμα σε 10 βαζάκια ή ποτήρια του ουίσκι και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Γαρνίρετε με τις ψιλοκομμένες φλούδες πορτοκαλιού και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να πασπαλίσετε το γλυκό και με τριμμένα μπισκότα κανέλας.

http://mirsini.gr/new/sintages/glika/sokolata/recipe/1135

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *