Κρέμα ανανά – καρύδα με τραγανή πραλίνα, από την Nestle και τις glikessintages.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας
15′

Χρόνος ψησίματος
30′

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη

Μερίδες
Για 4 άτομα
Υλικά
  • ½ φρέσκος ανανάς (300γρ.)
  • 2κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 200ml. γάλα
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2κ.σ. τρίμμα καρύδας
  • 1κ.σ. ζάχαρη
  • 100γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα
  • 50γρ. κόρν φλέικς (ή 7 με 8 πουράκια) θρυμματισμένα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Κόψτε τον ανανά σε μικρά τετραγωνάκια και σοτάρετέ τον στο τηγάνι για 5 λεπτά μαζί με την καστανή ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει .
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους (160°C).
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γάλα με τους κρόκους των αυγών, το τρίμμα καρύδας και την υπόλοιπη ζάχαρη.
  4. Βάλτε στα ατομικά πυρίμαχα μπολάκια σας τα ¾ του κομμένου ανανά και το μίγμα γάλα- καρύδας. Ψήστε για 30 λεπτά.
  5. Αφήστε να κρυώσουν και βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  6. Λιώστε τα 50γρ. της κουβερτούρα Πραλίνας (αφού την έχετε σπάσει σε κομματάκια) για ½-1 λεπτό στα 500W ή σε μπεν μαρί και ανακατέψτε.
  7. Προσθέστε τα θρυμματισμένα κορν φλέικς (ή τα πουράκια) και ανακατέψτε εκ νέου.Τοποθετήστε σε ένα αλουμινόχαρτο ή σε λαδόκολλα το μίγμα, διπλώστε και απλώστε το προκειμένου να σχηματιστεί μια λεπτή στρώση (περίπου 2 cm).
  8. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  9. Γαρνίρετε κάθε μπολάκι κρέμας με τον υπόλοιπο ανανά και την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα κάνοντας σχήμα ζιγκ ζαγκ .
  10. Διακοσμήστε κόβοντας με ένα μαχαίρι μεγάλα κομμάτια της τραγανής πλέον πραλίνας.

 

https://www.glikessintages.gr/syntagi/krema-anana-karida-pralina

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *