Κρέμα ανανά – καρύδα με τραγανή πραλίνα, από την Nestle και τις glikessintages.gr!
Χρόνος προετοιμασίας
15′
Χρόνος ψησίματος
30′
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη
Μερίδες
Για 4 άτομα
Υλικά
- ½ φρέσκος ανανάς (300γρ.)
- 2κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 200ml. γάλα
- 2 κρόκους αυγών
- 2κ.σ. τρίμμα καρύδας
- 1κ.σ. ζάχαρη
- 100γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα
- 50γρ. κόρν φλέικς (ή 7 με 8 πουράκια) θρυμματισμένα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Κόψτε τον ανανά σε μικρά τετραγωνάκια και σοτάρετέ τον στο τηγάνι για 5 λεπτά μαζί με την καστανή ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει .
- Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους (160°C).
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γάλα με τους κρόκους των αυγών, το τρίμμα καρύδας και την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Βάλτε στα ατομικά πυρίμαχα μπολάκια σας τα ¾ του κομμένου ανανά και το μίγμα γάλα- καρύδας. Ψήστε για 30 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσουν και βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Λιώστε τα 50γρ. της κουβερτούρα Πραλίνας (αφού την έχετε σπάσει σε κομματάκια) για ½-1 λεπτό στα 500W ή σε μπεν μαρί και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τα θρυμματισμένα κορν φλέικς (ή τα πουράκια) και ανακατέψτε εκ νέου.Τοποθετήστε σε ένα αλουμινόχαρτο ή σε λαδόκολλα το μίγμα, διπλώστε και απλώστε το προκειμένου να σχηματιστεί μια λεπτή στρώση (περίπου 2 cm).
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Γαρνίρετε κάθε μπολάκι κρέμας με τον υπόλοιπο ανανά και την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα κάνοντας σχήμα ζιγκ ζαγκ .
- Διακοσμήστε κόβοντας με ένα μαχαίρι μεγάλα κομμάτια της τραγανής πλέον πραλίνας.
https://www.glikessintages.gr/syntagi/krema-anana-karida-pralina
Αφήστε μια απάντηση