Κρέμα ανανά – καρύδα με τραγανή πραλίνα, από την Nestle και τις glikessintages.gr!

Χρόνος προετοιμασίας
15′

Χρόνος ψησίματος
30′

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη

Μερίδες
Για 4 άτομα
Υλικά
  • ½ φρέσκος ανανάς (300γρ.)
  • 2κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 200ml. γάλα
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2κ.σ. τρίμμα καρύδας
  • 1κ.σ. ζάχαρη
  • 100γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα
  • 50γρ. κόρν φλέικς (ή 7 με 8 πουράκια) θρυμματισμένα

  1. Κόψτε τον ανανά σε μικρά τετραγωνάκια και σοτάρετέ τον στο τηγάνι για 5 λεπτά μαζί με την καστανή ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει .
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους (160°C).
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γάλα με τους κρόκους των αυγών, το τρίμμα καρύδας και την υπόλοιπη ζάχαρη.
  4. Βάλτε στα ατομικά πυρίμαχα μπολάκια σας τα ¾ του κομμένου ανανά και το μίγμα γάλα- καρύδας. Ψήστε για 30 λεπτά.
  5. Αφήστε να κρυώσουν και βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  6. Λιώστε τα 50γρ. της κουβερτούρα Πραλίνας (αφού την έχετε σπάσει σε κομματάκια) για ½-1 λεπτό στα 500W ή σε μπεν μαρί και ανακατέψτε.
  7. Προσθέστε τα θρυμματισμένα κορν φλέικς (ή τα πουράκια) και ανακατέψτε εκ νέου.Τοποθετήστε σε ένα αλουμινόχαρτο ή σε λαδόκολλα το μίγμα, διπλώστε και απλώστε το προκειμένου να σχηματιστεί μια λεπτή στρώση (περίπου 2 cm).
  8. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  9. Γαρνίρετε κάθε μπολάκι κρέμας με τον υπόλοιπο ανανά και την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα κάνοντας σχήμα ζιγκ ζαγκ .
  10. Διακοσμήστε κόβοντας με ένα μαχαίρι μεγάλα κομμάτια της τραγανής πλέον πραλίνας.

 

https://www.glikessintages.gr/syntagi/krema-anana-karida-pralina

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *