Μους σοκολάτας με την παλιά συνταγή, από το Gourmed.gr!


  • Η κλασσική συνταγή όπως την έκανε παλιά η μητέρα μας.
    Θα μετατρέψει το τραπέζι σας σε γιορτινό αν τη σερβίρετε σε ένα παλιό ψηλό ποτήρι.
Μερίδες:
4
Χρόνος προετοιμασίας:
40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
αναμονή 4 ώρες

Συστατικά:

200 γρ. κουβερτούρα 55%  ψιλοκομμένη
4 αυγά
140 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο

Οδηγίες:

Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με 100 γρ από τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε Μπεν μαρί, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια  με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε το μείγμα προσεκτικά να μην ξεφουσκώσει.

Προσθέτουμε κατόπιν και την μαρέγκα ανακατεύοντας προσεκτικά από κάτω προς τα επάνω απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Γεμίζουμε ψηλά όμορφα παλιά ποτήρια αν θέλουμε να δώσουμε εορταστική ατμόσφαιρα ή βαζάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για 4-5 ώρες.

Διακοσμούμε στο σερβίρισμα με φύλλα δυόσμου ή μέντας και ξύσμα σοκολάτας.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *