Τούρτα με καρύδια, σοκολάτα και φρούτα!!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

http://cookoo.gr/γλυκά/τούρτα-με-καρύδια-σοκολάτα-και-φρούτα

Σιγουρέψου ότι έχεις:
Για τη βάση:
• 1 φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse
• ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
• 4 αυγά
• 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1½ φλιτζάνι αλεσμένη καρυδόψιχα
• 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
• 1 κουταλάκι κανέλα
• ½ κουταλάκι γαρύφαλλο
• 50 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
• 750 γρ. σαντιγί
• 2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ
• 1 φλιτζανάκι μπράντι
• 250 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα
• ½ κιλό φράουλες κομμένες
• 100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
Για το σιρόπι:
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1½ φλιτζάνι νερό
• Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ξεκινάμε!
1Βάλε το Βιτάμ Culinesse, τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπολ και χτύπα τα με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Μετά ανάμειξε το αλεύρι, την καρυδόψιχα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο, και πρόσθεσέ τα στο μπολ, χτυπώντας τα να αναμειχθούν καλά. Και μιας και φτάσαμε ως εδώ, πρόσθεσε και την κουβερτούρα ανακατεύοντας.
2Ωραία! Ρίξε τώρα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι το μείγμα για το παντεσπάνι της τούρτας με καρύδια, σοκολάτα και φρούτα και άφησέ το να ψηθεί για 25-30 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C. Όταν ψηθεί, το αφήνεις να κρυώσει και το κόβεις σε 2 δίσκους.
3Ας ανέβουμε στους… πάνω ορόφους. Βάλε τη σαντιγί σε ένα μπολ, ανακάτεψέ τη με τον καφέ διαλυμένο στο μπράντι και βάλε το μπολ για περίπου 20 λεπτά στο ψυγείο.
4Σε αυτά τα 20 λεπτά βράσε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και βρέξε με το μισό από αυτό το σιρόπι τον ένα δίσκο παντεσπάνι που έχεις βάλει σε μια πιατέλα.
5Και πάμε για την τούρτα με καρύδια, σοκολάτα και φρούτα: άπλωσε το ⅓ του μείγματος σαντιγί και τη μισή ποσότητα από τα καραμελωμένα αμύγδαλα και τις φράουλες (εκτός από μερικές που θα χρησιμοποιήσεις για το στόλισμα). Τοποθέτησε από πάνω τον άλλο δίσκο παντεσπάνι βρεμένο με το υπόλοιπο σιρόπι, άπλωσε στην επιφάνεια και στις πλευρές της τούρτας την υπόλοιπη σαντιγί και πασπάλισε με τη σοκολάτα.
6Διακόσμησε με τις φράουλες και τα υπόλοιπα καραμελωμένα αμύγδαλα και βάλε στο ψυγείο την τούρτα με καρύδια, σοκολάτα και φρούτα, μέχρι να τη χρειαστείς.
Καλή όρεξη!

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *