Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Η ιδέα κατέβηκε όταν ένα κέικ λαδιού μου αρνήθηκε να ξεφορμαριστεί ολόκληρο στην πιατέλα και κόπηκε στη μέση.  Το μάζεψα σε ένα μπολ μέχρι την επόμενη που μου πέρασαν τα νεύρα. Έγινε αυτή η σοκολατένια μπόμπα που την τελευταία στιγμή αποφάσισα να κάνω και νηστίσιμη μιας και το κέικ ήταν λαδιού. Είναι εξαιρετική, δοκιμάστε να τη φτιάξετε, είναι πιο εύκολη από όσο νομίζετε…

Υλικά για ένα μέτριο μπολ

  • 4 φλιτζάνια κέικ λαδιού τριμμένο
  • 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή άλλο της επιλογής σας

Για τη μους σοκολάτα ταχίνι

  • 400ml κρέμα με φυτικά λιπαρά
  • 7 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 100γρ. σοκολάτα σε κομματάκια

Για την επικάλυψη

  • 100γρ. κουβερτούρα
  • 100ml κρέμα με φυτικά λιπαρά
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό μέλι
  • Καρύδια

 

Εκτέλεση

  1. Πρώτα φτιάχνετε την εξωτερική στρώση: Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το τριμμένο κέικ μέσα σε ένα μπολ.  Στο τέλος ανακατεύετε στο μείγμα και το ποτό της επιλογής σας και παίρνετε ένα μείγμα που μοιάζει με λάσπη.
  2. Ντύνετε με πλαστική μεμβράνη ένα στρογγυλό μπολ. Αφήνετε δυο χούφτες από το μείγμα στην άκρη και με το υπόλοιπο καλύπτετε όλη την εσωτερική επιφάνεια του μπολ φτιάχνοντας ένα στρώμα ίσο σε πάχος παντού. Το αφήνετε στην κατάψυξη όσο ετοιμάζετε τη μους.
  3. Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Συνεχίζετε να χτυπάτε ρίχνοντας το μέλι και το ταχίνι μέχρι να πήξει η μους. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.
  4. Λιώνετε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και την ρίχνετε στη μους ταχινιού. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε μια δυο τρεις φορές, ίσα να ενωθεί σε κάποια σημεία, αλλά όχι να ομογενοποιηθεί εντελώς.
  5. Βγάζετε το μπολ από την κατάψυξη και αδειάζετε μέσα τη μους. Ισιώνετε με σπάτουλα και από πάνω κλείνετε με το μείγμα που κέικ που κρατήσατε, δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα. Αφήνετε το μπολ πάλι στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  6. Ετοιμάζετε την επικάλυψη της σοκολάτας. Βάζετε την κρέμα να ζεσταθεί καλά και πριν πάρει βράση τη ρίχνετε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα και στο τέλος ανακατεύετε μέσα το μέλι.
  7. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο και στο τέλος βγάζετε το γλυκό από την κατάψυξη, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα, αφαιρείτε προσεκτικά τη μεμβράνη και περιχύνετε με τη σοκολατένια επικάλυψη. Διακοσμείτε με καρύδια πιέζοντάς τα καλά και αφήνετε το γλυκό να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη πριν κόψετε σε μερίδες και σερβίρετε.

 

http://www.sweetly.gr/2016/03/%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BC%CF%80%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%AD%CE%BC%CE%B9/

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *