Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)

Για την dacquoise

⦁ 200γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα
⦁ 250γρ. ζάχαρη
⦁ 25γρ. κορν φλάουρ
⦁ 10γρ. κακάο
⦁ 5 ασπράδια αβγών
⦁ 1 πρέζα αλάτι
⦁ Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

Για τη μους σοκολάτας

⦁ 800ml κρέμα γάλακτος
⦁ 50γρ. γλυκόζη
⦁ 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
⦁ 1 σφηνάκι λικέρ sambuca

Για τη διακόσμηση

  • ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα σοκολάτας ή κακάο

DSC_0038edited

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Ψιλοκόβετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Στρώνετε το ρηχό ταψί του φούρνου σας με χαρτί ψησίματος, απλώνετε πάνω τα αμύγδαλα και τα ψήνετε για 10-12 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα, ανακατεύοντάς τους μια δυο φορές ενδιάμεσα.
2. Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσουν τα ανακατεύετε με τα 70γρ. από τη ζάχαρη, το κακάο και το κορν φλάουρ.
3. Χαμηλώνετε το φούρνο στους 150οC και βάζετε τα ασπράδια να χτυπιούνται στο μίξερ. Όταν αρχίσει να σφίγγει η μαρέγκα προσθέτετε το αλάτι, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη τμηματικά, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα και να δημιουργούνται έντονες κορφές στην επιφάνειά της όταν θα την ανασηκώνετε με σπάτουλα. Τότε σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ενσωματώνετε μέσα το μείγμα των ξηρών καρπών ανακατεύοντας με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
4. Στρώνετε δύο επίπεδα ταψιά του φούρνου σας με χαρτί ψησίματος και με ένα πινέλο τα αλείφετε με λίγο λάδι. Βάζετε ένα τσέρκι 24εκ. περίπου πάνω στο χαρτί και αδειάζετε μέσα το μισό μείγμα. Το βγάζετε προσεκτικά (περνώντας ένα μαχαίρι ξυστά από την περιφέρεια του τσερκιού). Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία στο δεύτερο ταψί με το υπόλοιπο μίγμα.
5. Τοποθετείτε τα δύο ταψιά στο φούρνο και ψήνετε για 50-55 λεπτά μέχρι να σφίξει χωρίς να πάρει έντονο χρώμα. Ενδιάμεσα θα αλλάξετε θέση στα ταψιά. Στο τέλος σβήνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα τη dacquoise για 45 λεπτά.
6. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη μους: Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τα 200ml της κρέμας γάλακτος μαζί με τη γλυκόζη και βάζετε την κουβερτούρα σε ένα μπολ. Όταν πάρει βράσει το μίγμα της κρέμας περιχύνετε την κουβερτούρα και ανακατεύετε με σύρμα για να λιώσει η σοκολάτα. Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος για λίγο στο μίξερ να πάρει υφή γιαουρτιού και την ανακατεύετε με το μείγμα της σοκολάτας προσθέτοντας και τη sambuca. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 βράδυ, να σταθεροποιηθεί. Την επόμενη μέρα βγάζετε το ημίρευστο παγωμένο μείγμα από το ψυγείο και το χτυπάτε με μίξερ χειρός μέχρι να πάρει τη μορφή μους.
7. Για να μοντάρετε το γλυκό: Οι δίσκοι της dacquise άπλωσαν στο ψήσιμο, όμως εσείς με οδηγό το τσέρκι των 24εκ. το κόβετε προσεκτικά. Τα περισσεύματα τα σπάτε σε μικρά κομμάτια και τα κρατάτε για τη διακόσμηση. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα τον πρώτο δίσκο και με μια σπάτουλα απλώνετε από πάνω την μισή μους. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο dacquoise, το σκεπάζετε με την υπόλοιπη μους διακοσμείτε με τα σπασμένα κομμάτια. Πασπαλίζετε με κακάο και άχνη ζάχαρη και σερβίρετε την τούρτα.

 

http://www.sweetly.gr/2015/12/tourta-dacquoise-amygdalou-me-mousse-sokolatas-me-aroma-sambuca/#more-4515

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.