Τούρτα με μπισκότα σαβαγιάρ & πραλίνα φουντουκιού Fineti, από την CHIPITA και το fineti.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  •  Προετοιμασία : 20′
  • Χρόνος αναμονής : 120′
  •  Μερίδες : 8

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με μια μοναδική τούρτα φτιαγμένη… με τα χεράκια σας.

Φτιάχνεται με Fineti Spread

Fineti Spread

Συστατικά

  • 500 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ

Για το σιρόπι

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
  • Μία φλούδα πορτοκαλιού

Για τη γέμιση

Για το σερβίρισμα

  • Φρούτα εποχής
  • Σαντιγί

i Συμβουλή

Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κρέμα μας μερικούς σπασμένους ξηρούς καρπούς.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

1

Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά, μέχρι να δέσουν. Στη συνέχεια, το αφήνουμε, μέχρι να κρυώσει. Βουτάμε τα μπισκότα ένα ένα και τα στήνουμε όρθια και περιμετρικά σε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Σε περίπτωση που δεν έχετε τέτοια φόρμα, μπορείτε να καλύψετε ένα πιάτο με αλουμινόχαρτο και να σταθεροποιήσετε από πάνω ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ.

2

Σε ένα μπολ έχουμε χτυπήσει τη σαντιγί μαζί με την πραλίνα φουντουκιού Fineti, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα μέσα στη φόρμα.

3

Καλύπτουμε την επιφάνεια με μία στρώση από μπισκότα, που έχουμε βουτήξει, επίσης, στο σιρόπι και από πάνω απλώνουμε μία στρώση μαρμελάδας. Κατόπιν, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα, στρώνουμε άλλη μία στρώση με μπισκότα και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο, για να σφίξει, περίπου για 2 ώρες.

4

Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα, το ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με φρούτα εποχής και σαντιγί.

 

http://www.fineti.com/spreads/recipes/recipe/tourta-me-biskota-savagiar/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *