Τούρτα με μαρέγκες και μους σοκολάτας, από το icookgreek.com!

  • Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: εύκολο

Υλικά

  • 4 δίσκοι μαρέγκας έτοιμες, από ζαχαροπλαστείο ή σπιτικές, διαμέτρου 22 εκ.
  • 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη
  • 40 γρ. κακάο σκόνη
  • 7 κρόκοι αυγών
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές νερό
  • 150 γρ. πραλίνα αμυγδάλου ή φουντουκιού, θρυμματισμένη
  • κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε πρώτα τη μους σοκολάτας ως εξής: Τοποθετείτε στο μπολ του μίξερ τους κρόκους και τους χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Στη συνέχεια φτιάχνετε μια ξανθιά καραμέλα με τη ζάχαρη και το νερό και τη ρίχνετε στους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημά τους για ακόμα 3΄.
  2. Σε κατσαρόλα βάζετε τα 150 ml κρέμα γάλακτος μαζί με το κακάο να πάρουν βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (200 ml) με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
  3. Όταν το μείγμα σοκολάτας είναι χλιαρό, το ενσωματώνετε στο μείγμα των κρόκων. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 10’, το βγάζετε και ανακατεύετε με τη σαντιγί και ύστερα το ξαναβάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
  4. Σε μια πιατέλα τοποθετείτε ένα δίσκο μαρέγκας και απλώνετε το 1/4 από τη μους σοκολάτας. Συνεχίζετε με έναν ακόμα δίσκο μαρέγκας και μους σοκολάτα με τον ίδιο τρόπο και καλύπτετε με μια ακόμα μαρέγκα. Ύστερα, πάλι μους. Το γλυκό είναι έτοιμο και το γαρνίρετε με πραλίνα και κομματάκια σοκολάτας.

 

 

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *