Τούρτα Μόκα από την Ελένη Ψιχούλη και το pirouni.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πάντα πίστευα ότι οι τούρτες είναι κάτι που οπωσδήποτε αγοράζεις έτοιμο, κάτι που δεν μπορεί να φτιάξει κάποια σαν κι εμένα, που “δεν το έχει” με το γλυκό. Κι όμως, αυτή εδώ η τούρτα, ανάλαφρη και με ένα διακριτικό άρωμα καφέ, γίνεται πανεύκολα και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο. Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε!

Υλικά

Για το παντεσπάνι

4 αβγά

1 φλ. ζάχαρη

1 φλ. φαρίνα

1 βανίλια

3 κ.σ. γάλα

1 1/2 κ.σ. νεσκαφέ

Για την κρέμα

4 φλ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

1 φλ. άχνη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2 βανίλιες

2 κ.σ. νεσκαφέ

Grand Marnier ή κονιάκ για το παντεσπάνι

1 φλ. αμύγδαλο τριμμένο και καβουρδισμένο

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το παντεσπάνι. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Στο μεταξύ, χτυπάμε τα υλικά της κρέμας στο μίξερ και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο.

Κόβουμε το παντεσπάνι εγκάρσια στα 3 και ραντίζουμε τα 3 κομμάτια με Grand Marnier.

Στην πιατέλα που θα σερβίρουμε την τούρτα, βάζουμε πρώτα μια ροδέλα παντεσπάνι, από πάνω κρέμα, αμύγδαλα και συνεχίζουμε εναλλάξ με κρέμα, αμύγδαλο και παντεσπάνι. Με την κρέμα που θα μείνει καλύπτουμε όλη την τούρτα και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο που θα μείνει.

http://www.pirouni.gr/2014/04/%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%8C%CE%BA%CE%B1/#more-3302

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *