DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3

Υλικά
Για το παντεσπάνι:
1 φλ. γάλα
¾ φλ. κακάο
1/3 φλ. ζάχαρη
1 φλ. (225 γρ.) βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. μαύρη ζάχαρη
3 αβγά, σε θερμοκρασία  δωματίου
¼ φλ. crème fraiche
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλ.  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:

1 1/3 φλ. μαρμελάδα πορτοκάλι
1-2 κ.σ. grand marnier ή άλλο λικέρ πορτοκάλι
Για το γλάσο:

170 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
2 κ.γ. φυτικό λάδι

 

Διαδικασία
Για τo παντεσπάνι:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δυο στρόγγυλες φόρμες 23 εκ. με αποσπώμενη βάση.

Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το αφαιρούμε από τη φωτιά.

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το κακάο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.

Προσθέτουμε τα αβγά, τη crème fraiche, τη βανίλια και χτυπάμε.

Προσθέτουμε το μείγμα γάλα – κακάο.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι  και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλά ταχύτητα να ενωθεί  με το μείγμα.

Μοιράζουμε το μείγμα στις βουτυρωμένες φόρμες και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να τα παντεσπάνια να ξεκολλάν από τις άκρες της φόρμας και στη μέση να είναι μαλακά.

Αφήνουμε τα παντεσπάνια μας να κρυώσουν για 5 λεπτά στις φόρμες, πριν τα ξεφορμάρουμε σε μια σχάρα.

Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν καλά στη σχάρα, πριν βάλουμε τη γέμιση και το γλάσο.

 

Για τη γέμιση:

Σε ένα μπολ βάζουμε βάζουμε τη μαρμελάδα και το λικέρ και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα.

Απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.

 

Για το γλάσο:

Βάζουμε τη σοκολάτα και το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Ρίχνουμε το γλάσο στο κέντρο του κέικ και με μια σπάτουλα απλώνουμε απαλά το γλάσο επάνω στο στο δεύτερο παντεσπάνι.

 

 

 

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1469/Toyrta-sokolata-me-gemisi-portokali

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.