VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Πραγματικά για τους λάτρεις της σοκολάτας είναι απόλαυση, μια δοκιμή και θα δικαιωθείτε για την προσπάθεια!

Συστατικά
  • ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  • 4 αυγά (μαρέγκα)
  • 4 φλ/κια ζάχαρη
  • 4 φλ/κια αλευρι φαρίνα
  • 4 κ.σ νερό
  • Μία πρέζα αλάτι,
  • βανίλιες ,
  • 3 κ.σ κακαο.
  • ΣΙΡΟΠΙ
  • 1 Μεγάλο ποτήρι νερό,
  • 1/2 ζάχαρη
  • 1/2 φλ/κι λικέρ
  • ΚΡΕΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
  • 1 λιτρο γάλα
  • 1 φλ/να αλεύρι(ανακατεύεις όσο ακομα ειναι κρύο το γάλα)
  • 1 φλ/να ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 μεγάλη κουταλια βούτυρο
  • 1 βανίλια…. βραζεις την κρέμα και την ρίχνεις σε στρωσεις αναμεσα στα
  • παντεσπανια αφου ρίξεις το σιρόπι.

 

  • ΚΡΕΜΑ GARNI ζαχαροπλαστικης
  • ακουλουθεις την συνταγη του κουτιου

 

  • ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 200 ΓΡ κουβερτουρα και λιγη σοκολάτα γαλακτος
  • 170 γρ γάλα εβαπορε οπως είναι
  • 1κ.σ μέλι ή γλυκόζη

 

Οδηγίες
  1. Φτιάχνουμε το παντεσπάνι με το γνωστό τρόπο και με τη σειρά που τα δίνω.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και στους 180 βαθ. στον αέρα περίπου μεχρι να ροδίσει λιγο, (με την βοήθεια της οδοντογλυφίδας σαν δοκιμη) .
  3. Αφήνουμε να κρυώσει καλα και την κόβουμε σε δυό μέρη η και σε τρία αν εχει γίνει πολυ φουσκωτή.
  4. Φτιάχνουμε το σιρόπι με τρία λεπτα βρασιμο απο την ωρα που θα παρει βράση.
  5. Χτυπάμε την garni και την βαζουμε στο ψυγειο. Αρχίζουμε τοποθετώντας την βάση, σιροπιάζουμε ,ρίχνουμε την μισή ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, τοποθετουμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, σιροπιάζουμε πάλι, κρεμα γάλακτος, και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγειο.
  6. Στρώνουμε μετα την κρέμα ζαχαροπλαστικής garni,και πάλι στο ψυγείο.
  7. Βράζουμε το γάλα σ ενα μπρίκι και τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σ ένα μπολάκι.Ριχνουμε το γάλα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε συνέχεια ώστε ναχουμε μια ρευστή κρέμα. Την αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
  8. Κόβουμε μακροστενες σαν κορδελες λαδόκολα 10 ποντων περιπου αναλογα με το ύψος της τούρτας και τις κολάμε γύρω απο το γλυκό ώστε να μη μας φύγει η σοκολάτα στο πλαι μιας και είναι ρευστή.(Αν όμως την βάλουμε σε ταψί και δεν χρειασθει να είναι έξω, δεν κανουμε αυτην την διαδικασία).
  9. Θα πρέπει η τούρτα να μείνει στο ψυγείο μιά μέρα ή ένα βραδυ.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το παντεσπάνι αυτο είναι τέλειο, ποτε δεν θα πειραματισθειτε με κάποιο άλλο ειναι ευκολο και αν θελετε λευκη τουρτα δεν βάζετε το κακάο. ( όλες τις τούρτες μου τις φτιάχνω μ αυτο το παντεσπίνι). Θέλει αρκετό σιρόπι να γίνει »μουσκεμα» για να μην είναι ψωμένια η τουρτα όπως λεω εγω τις στεγνές τούρτες.
  • Όταν κόβουμε τα κομμάτια είναι γνωστό ότι σε κάθε χάραγμα θα σκουπίζουμε το μαχαίρι με μια χαρτοπετσέτα.

 

 

http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/sokolatenia-apolaysh.html#content

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *