Απίθανη μαρμελάδα καρπούζι απο το Zucker my art και τον chef Zαφείρη Κλωνάρη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

6 κούπες καρπούζι (ψίχα, χωρίς κουκούτσια)
5 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό λεμόνι
1 ξυλαράκι κανέλα
25 γρ. τζίντζερ
αστεροειδή γλυκάνισο
1 κλωνάρι βανίλια
80 γρ. πηκτίνη

 

Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε το καρπούζι από το φλοιό του,και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια,το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.

Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τη ζάχαρη και αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε μια ώρα περίπου να βράσει σε μέτρια φωτιά.

Μόλις το καρπούζι έχει την επιθυμητή υφή( τραγανό,αλλά να λιώνει στο στόμα), ρίχνουμε την πικτίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά ακόμα.

Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

 

 

https://www.facebook.com/ZAXsugART?fref=ts

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



2 απαντήσεις στο “Απίθανη μαρμελάδα καρπούζι απο το Zucker my art και τον chef Zαφείρη Κλωνάρη!”

  1. Ο/Η Sas parakalo grapste mou ti einain pnktini Euharisto λέει:

    Sas parakalo grapste mou ti einai n pnktini sas Euharisto

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Η πηκτίνη είναι το κυριότερο συνδετικό συστατικό στα κυτταρικά τοιχώματα των φυτών και των λαχανικών. Από χημική άποψη είναι ένας πολυσακχαρίτης, που αποτελείται από γραμμικές αλυσίδες μορίων γαλακτουρονικού οξέος. Περιοχές γύρω από την κεντρική αλυσίδα όπου υπάρχουν πολλές διακλαδώσεις λέγονται και “τριχωειδείς περιοχές”,ενώ οι περιοχές με λίγες διακλαδώσεις “λείες περιοχές”.
      Η δομή της πηκτίνης
      Η πηκτίνη έχει την ιδιότητα να σχηματίζει μια ζελατίνα (τζελ) με τη ζάχαρη. Γι’ αυτό το λόγο, η πηκτίνη χρησιμοποιείται ως πηκτικός παράγοντας στη βιομηχανία τροφίμων. Μια ευρέως διαδεδομένη χρήση της πηκτίνης είναι στην παρασκευή μαρμελάδων. Τα περισσότερα φρούτα περιέχουν πηκτίνη, αλλά η ποσότητα δεν είναι αρκετή για να σχηματιστεί παχύρευστη ζελατίνα κατά την παρασκευή της μαρμελάδας: παρόλα αυτά προσθέτεται πηκτίνη προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της μαρμελάδας. Η πηκτίνη προσθέτεται σε μια ειδική ζάχαρη που χρησιμοποιείται μόνο για την παρασκευή μαρμελάδων (ζάχαρη-ζελατινοποιητής). Η πηκτίνη και η ζάχαρη σχηματίζουν ένα σύμπλεγμα όταν θερμανθούν, αλλά όχι σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτός είναι και λόγος που οι μαρμελάδες γίνονται πιο παχύρευστες όταν μαγειρεύνται.
      Η σύνολο των φρούτων, που περιέχουν αρκετή πηκτίνη για να σχηματίσουν ζελατίνα, είναι ιδιαίτερα μικρό: παράδειγμα τέτοιου φρούτου είναι το κυδώνι.
      Στη βιομηχανία, η πηκτίνη παρασκευάζεται από πολτό μήλου και πορτοκαλιού
      (http://www.hellaspastrychefclub.gr/gnoseis4.html )

      http://www.sintagespareas.gr/simboules/afieromata/322-spitiki-piktini-apo-pou-posi-me-poion-tropo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *