Muffins μπανάνας με φυστικοβούτυρο από την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά
Για τα muffins
2 μπανάνες, λιωμένες
1/4 φλιτζάνι μέλι 
1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 μεγάλο αυγό
1/3 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Αλλατίνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 φλιτζάνι μίνι τσιπ (σταγόνες) σοκολάτας
1/4 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο, λιωμένο (προαιρετικά)


Εκτέλεση 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ο C. Προετοιμάστε τα φορμάκια των muffins, τοποθετώντας αντικολλητικό χαρτί και αφήστε το στην άκρη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Στο μίξερ, χτυπήστε ελαφρά τις πολτοποιημένες μπανάνες, το μέλι, την καστανή ζάχαρη, το γιαούρτι, το αυγό και το γάλα μέχρι να αναμειχθούν. Στη συνέχεια, προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και το φιστικοβούτυρο μέχρι το μείγμα σας να γίνει λείο και παχύρευστο.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, την κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και τα τσιπ σοκολάτας μαζί . Ρίξτε τα υγρά συστατικά σας μέσα στα ξηρά συστατικά σας και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν τα δυο μείγματα.
Γεμίστε τις φόρμες των muffin σας μέχρι την μέση. Ψήστε για 5 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο. Στη συνέχεια μειώνετε την θερμοκρασία του φούρνου και συνεχίστε να ψήνετε για 12 λεπτά. Εάν επιθυμείτε λιώστε το φιστικοβούτυρο και περιχύστε το πάνω από τα muffins.

Γλυκός και απολαυστικός ο συνδυασμός  της μπανάνας με το φιστικοβούτυρο!
Υλικά
Για τα muffins 
2 μπανάνες, λιωμένες 
1/4 φλιτζάνι μέλι 
1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη 
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι 
1 μεγάλο αυγό 
1/3 φλιτζάνι γάλα 
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο 
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 
1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Αλλατίνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1/3 φλιτζάνι μίνι τσιπ (σταγόνες) σοκολάτας 
1/4 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο, λιωμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ο C. Προετοιμάστε τα φορμάκια των muffins, τοποθετώντας αντικολλητικό χαρτί και αφήστε το στην άκρη.
Στο μίξερ, χτυπήστε ελαφρά τις πολτοποιημένες μπανάνες, το μέλι, την καστανή ζάχαρη, το γιαούρτι, το αυγό και το γάλα μέχρι να αναμειχθούν. Στη συνέχεια, προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και το φιστικοβούτυρο μέχρι το μείγμα σας να γίνει λείο και παχύρευστο.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, την κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και τα τσιπ σοκολάτας μαζί . Ρίξτε τα υγρά συστατικά σας μέσα στα ξηρά συστατικά σας και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν τα δυο μείγματα. 
Γεμίστε τις φόρμες των muffin σας μέχρι την μέση. Ψήστε για 5 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.  Στη συνέχεια μειώνετε την θερμοκρασία του φούρνου και συνεχίστε να ψήνετε για 12 λεπτά. Εάν επιθυμείτε λιώστε το φιστικοβούτυρο και περιχύστε το πάνω από τα muffins.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *