Ζεστό κέικ καρύδα-μπανάνα με παγωτό σοκολάτα, από την Carte D’ Or!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tο ζεστό λαχταριστό κέικ με γεύση καρύδα και μπανάνα συνδυάζεται τέλεια με το Carte D’Or Σοκολάτα. Εσείς θα αρκεστείτε σε ένα μόνο κομμάτι;

Μερίδες 8

Προετοιμασία
20 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
35 – 40 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Two Star

Μια απολαυστική συνταγή που μπορείτε να συνδυάσετε με οποιαδήποτε γεύση Carte D’ Or!
  • ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 115 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 75 ml γάλα καρύδας
  • 75 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. λιωμένη μπανάνα (περίπου 2 μεγάλες ή 3 μικρές)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 35 γρ. νιφάδες καρύδας
  • 8 μπάλες παγωτό Carte D’Or Chocolate Brownie 900ml
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΡΟΘΕΡΜΑΊΝΟΥΜΕ

    το φούρνο στους 180⁰C (160⁰C για φούρνους με αέρα). Βουτυρώνουμε και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μία φόρμα για κέικ (λυόμενη).

  • ΑΝΑΜΕΙΓΝΎΟΥΜΕ

    όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ. Προσθέτουμε στα αυγά όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών υλικών σε αυτό με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά.

  • ΤΟΠΟΘΕΤΟΎΜΕ

    το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά. Μπορούμε να τσεκάρουμε πότε το κέικ μας είναι έτοιμο αν το τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι και βγει καθαρό.

  • ΑΠΛΏΝΟΥΜΕ

    τις νιφάδες της καρύδας σε ένα δίσκο και ψήνουμε για 3 – 4 λεπτά στους 180⁰C μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Ξεφορμάρουμε το κέικ έπειτα από 5 λεπτά.

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • ΑΦΉΝΟΥΜΕ

    το κέικ να κρυώσει και να φτάσει σε μία χλιαρή θερμοκρασία και το κόβουμε σε 8 κομμάτια. Σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό και γαρνίρουμε με τις νιφάδες καρύδας.

  • ΣΕΡΒΊΡΟΥΜΕ
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *