Κέικ καρύδα – σοκολάτα με stevia, από την Ελευθερία Μπουτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”

Υλικά

200 gr. στραγγιστό γιαούρτι 2%
70 ml. σησαμέλαιο
5 κ.σ. stevia κρυσταλική
4 κ.σ. γάλα 2%
80 gr. ινδοκάρυδο
220 gr. αλεύρι φαρίνα ολικής
1 κ.σ. baking powder
¼ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 βανίλιες (κάψουλες)
2 κ.σ . κακάο

Γλάσο λεμονιού
4 κ.σ. stevia
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
ινδοκάρυδο

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σησαμέλαιο, την stevia, την βανίλια, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και το κακάο. Προσθέτουμε την καρύδα και ελάχιστο αλάτι.
Προσθέτουμε στο μείγμα, το αλεύρι και το banikg powder, τα οποία έχουμε κοσκινίσει.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα ψησίματος για κέικ.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν το κέικ έχει ψηθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κατόπιν ξεφορμάρουμε.
Ανακατεύουμε την stevia με το λεμόνι.
Περιχύνουμε με το γλάσο και πασπαλίζουμε με επιπλέον καρύδα!

Καλή επιτυχία !

 

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.859836000718053.1073741895.664704013564587/1076636815704636/?type=3&theater

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *