Κέικ καρύδας – Coconut Meringue Cake, by Akis and akispetretzikis.com!

  • Συστατικά

    Για το κέικ

    • ανάλατο βούτυρο για το γρασάρισμα
    • 240 γρ. αλεύρι
    • 150 γρ. αποξηραμένα φρούτα
    • 1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • 250 γρ. ζάχαρη
    • 3 αυγά κρόκοι – ασπράδια χωριστά
    • 200 γρ. μαγιονέζα
    • 150 γρ. γάλα καρύδας
    • 1 κ.σ. βουτυρόγαλα ή γιαούρτι με λίγο νερό ή ξινόγαλα
    • 2 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας
    • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

    Για τη μαρέγκα

    • 6 αυγά ασπράδια
    • 250 γρ. ζάχαρη
    • 200 γρ. ζαχαρωμένη καρύδα κομματιασμένη
    • 100 ml νερό

     

    Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

    1 ώρα
    Χρόνος Εκτέλεσης
    Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

    12
    Μερίδα/ες
    Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

    2
    Βαθμός Δυσκολίας
    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για το κέικ

    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
    • Παίρνουμε 3 αποσπώμενες φόρμες κέικ των 22 εκ. και καλύπτουμε με λαδόκολλα, βουτυρώνουμε καλα και αφήνουμε στην άκρη.
    • Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα αποξηραμένα φρούτα, το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
    • Βάζουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών στο μπολ του μίξερ με το φτερό. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
    • Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το γάλα καρύδας, το βουτυρόγαλα, το εκχύλισμα καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
    • Καθώς το μίξερ χτυπάει, ρίχνουμε σιγά σιγά τα στέρεα υλικά μέχρι το μείγμα να σφίξει.
    • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
    • Καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ, τον σκουπίζουμε καλά και βάζουμε τα ασπράδια αυγών.
    • Αντικαθιστούμε το φτερό με ένα σύρμα.
    • Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν καλά και τα αναμειγνύουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα του κέικ.
    • Χωρίζουμε το μείγμα στις προετοιμασμένες φόρμες και απλώνουμε με μια μαρίζ.
    • Χτυπάμε τις φόρμες ελαφρά στον πάγκο να αποβάλλουν τις μεγάλες φούσκες.
    • Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα να εισέρχεται στη μέση και να εξέρχεται καθαρή.
    • Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν για 20 λεπτά στις φόρμες.
    • Αναποδογυρίζουμε στις σχάρες και αφήνουμε να κρυώσουν.

    Για τη μαρέγκα

    • Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν, για 5-7 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.
    • Βράζουμε τη ζάχαρη με 100 ml νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ένα θερμόμετρο.
    • Βράζουμε, χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 120 βαθμούς, για 4-5 λεπτά.
    • Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, σιγά σιγά περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι στα ασπράδια αυγών μέχρι να αναμειχθούν καλά.
    • Αυξάνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να γίνει παχύρευστη και λεία, για 3 λεπτά ακόμη.

    Διακόσμηση

    • Βάζουμε μία στρώση κέικ σε μία πιατέλα και απλώνουμε 3 κούπες από τη μαρέγκα πάνω στο κέικ.
    • Πασπαλίζουμε με ¼ της κούπας καρύδα.
    • Επαναλαμβάνουμε με τη δεύτερη στρώση και τοποθετούμε την υπόλοιπη στρώση από πάνω.
    • Καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλάγια με την υπόλοιπη μαρέγκα και το εξωτερικό του κέικ με την υπόλοιπη καρύδα, πιέζοντας ελαφρά να κολλήσει.
    • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 30 λεπτά για να σφίξει η μαρέγκα.
    • Το σερβίρουμε κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

     

    Coconut Meringue Cake

    Ingredients

    For cake:

    • unsalted butter, for greasing pan
    • 240 g all-purpose flour
    • 150 g dried fruits
    • 1 teaspoon baking powder
    • 1 teaspoon salt
    • 250 g granulated sugar
    • 3 eggs separated, yolks and whites
    • 200 g mayonnaise
    • 150 g coconut milk
    • 1 tablespoon buttermilk or Greek yogurt diluted with some water or soured milk
    • 2 teaspoons coconut extract
    • 2 teaspoons vanilla extract

    For meringue:

    • 6 egg whites
    • 250 g granulated sugar
    • 200 g candied coconut
    • 100 ml water

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 hour
Preparation Time
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

12
Portion(s)
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Difficulty
Method

For the Cake:

  • Preheat oven to 160* C (320* F) Fan.
  • Line three 22 cm spring form pans with parchment paper. Grease with butter and set aside.
  • Combine the flour, dried fruits, baking powder and salt in a bowl and set aside.
  • Beat the sugar and egg yolks in a mixer, using the paddle attachment until fluffy.
  • Add the mayonnaise, coconut milk, buttermilk, coconut extract and vanilla extract. Beat until all of the ingredients are completely incorporated.
  • Gradually add the dry ingredients while the mixer is beating, until the mixture thickens.
  • Transfer to a bowl and set aside.
  • Wash the mixers bowl. Dry it completely and add the egg whites.
  • Exchange the paddle attachment with the whisk attachment.
  • Beat the egg whites until they become fluffy meringue.
  • Add the meringue to the bowl with the cake batter and gently fold in with a spatula.
  • Divide the mixture among the 3 prepared spring form pans and spread the mixture with a spatula.
  • Gently tap the spring form pans on the counter to get any large bubbles to disappear.
  • Bake for about 25 minutes, until you can insert a toothpick in the middle and it comes out clean.
  • When ready, remove from oven and allow to cool for 20 minutes in the pans.
  • Then, turn out onto wire racks and allow them to cool completely.

For the meringue:

  • Beat the egg whites with a mixer for about 5-7 minutes, until they become fluffy. Set aside.
  • Add the sugar and 100 ml water in a large pot, along with a cooking thermometer.
  • Boil the mixture without stirring for about 4-5 minutes, until the thermometer reads 120* C (248* F).
  • Run the mixer on low speed and very slowly pour the hot syrup into the egg whites until completely incorporated.
  • Turn up the speed and beat for 3 more minutes, until the meringue becomes thick and smooth.

To assemble:

  • Place one layer of cake onto a cake platter and spread 3 cups of the meringue over the cake.
  • Sprinkle with ¼ cup ground coconut.
  • Cover with a second layer of cake and spread another 3 cups of meringue over it.
  • Sprinkle with ¼ cup ground coconut.
  • Top with the third layer of cake.
  • Spread the remaining meringue over the top and sides of the cake, gently pressing on it so it can stick.
  • Sprinkle with remaining ground coconut all over the top and sides of the cake.
  • Refrigerate the cake so it can chill for 30 minutes and the meringue can become firm.
  • Serve chilled or at room temperature.

 

 

http://akispetretzikis.com/en/categories/keik-mpiskota/keik-karydas

8982

 

 

Rate

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *