Τραγανό σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μερίδες: 12

 Χρόνος: 30 λ + αναμονή ψύξης

 Δυσκολία: Εύκολη

Μια εύκολη συνταγή για ένα τραγανό σοκολατένιο γλυκό με επικάλυψη σοκολατένιας γκανάς. Τραγανές νιφάδες ρυζιού με σοκολάτα και ινδοκάρυδο με γκανάς σοκολάτας. Ένα υπέροχο γλύκισμα που θα σας γίνει γλυκιά συνήθεια…

Υλικά συνταγής

 

  • 125 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 175 γρ. νιφάδες ρυζιού δημητριακά [rice Krispies /kelloggs]
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 85 γρ. ινδοκάρυδο
  • Για τη γκανάς σοκολάτας:
  • 400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 2/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Λαδώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 21 εκ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και τη σοκολάτα και το ανακατεύετε για 5 λ περίπου ή μέχρι να λιώσουν και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. 
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το δημητριακά ρυζιού, τη ζάχαρη άχνη και το ινδοκάρυδο. Ρίχνετε και το σοκολατένιο λιωμένο μείγμα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  3. Στρώνετε, πιέζοντάς το ισομερώς, το μείγμα στο ταψί, καλύψτε το με χαρτί ψησίματος και τοποθετείστε από πάνω άλλο ένα βαρύ πυρίμαχο ταψάκι για να πιέζει το μείγμα προς τα κάτω. [Εναλλακτικά, βάλτε ένα κοινό μικρότερο ταψάκι στο οποίο βάλτε μέσα όσπρια για να βαρύνει]. Τοποθετείστε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει και να σφίξει.
  4. Για τη γκανάς σοκολάτας: Βάζετε σε πυρίμαχο μπολ τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη κρέμα γάλακτος και τη λιώνετε σε μπεν μαζί. Εναλλακτικά λιώστε τη στο φούρνο μικροκυμμάτων, ανακατεύοντας συχνά για 3-4 λ. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσει.
  5. Στρώνετε τη γκανάς σοκολάτας πάνω από το κρύο πλέον γλυκό σας και το ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σφίξει και η γκανάς. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

 

Πηγή: Taste Magazine /Συνταγή: Alison Adams/Φωτογραφία: Jeremy Simons

https://www.sintayes.gr/syntages/tragano-sokolatenio-glikisma-psigiou/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *