Cheesecake καρπούζι της “L” με στέβια, από την Ελευθερία Μπουτζά και το “Μαγειρεύοντας με την L”!

Υλικά

2 πακετα μπισκοτα digestive χωρις ζαχαρη
160 γρ. βουτυρο φυτικο λυωμενο
400 γρ. τυρι κρεμα χαμηλων λιπαρων
1 κονσερβα φυτικη σαντιγυ
2 κ.σ. stevia
1 ζελε φραουλα light
1 φυλλο ζελατινης
2 φλ.τσ. χυμο καρπουζιου
χρωμα ζαχαροπλαστικης κοκκινο …..πρασινο ( μπλε -κιτρινο)
σταγονες σοκολατας κουβερτουρα

 

 

Οδηγίες

Βαζουμε στο μιξερ τα μπισκοτα με το λυωμενο βουτυρο και ανακατευουμε καλα.Μοιραζουμε το μιγμα σε δυο μπολ και χρωματιζουμε τα μισα με κοκκινο χρωμα ζαχαροπλαστικης και τα αλλα μισα με το πρασινο χρωμα.Σε μια φορμα με αποσπωμενο πλαινο τοποθετουμε στο πατο λαδοκολλα και απλωνουμε το ροζ μιγμα μπισκοτων και το παταμε καλα με τη βοηθεια ενος κουταλιου.Στα πλαινα βαζουμε το πρασινο μιγμα μπισκοτων και με τη βοηθεια των χεριων το απλωνουμε .
Χτυπαμε στο μιξερ τη φυτικη σαντιγυ μαζι με τη stevia μεχρι να αφρατεψει .Σε 4 κ.σ.νερο βαζουμε για μερικα λεπτα το φυλλο ζελατινης και αφου μαλακωσει το στιβουμε καλα και το ριχνουμε στη φυτικη σαντιγυ μαζι με το τυρι κρεμα συνεχιζοντας το χτυπημα μεχρι να ενωθουν .Μοιραζουμε το μιγμα σε δυο μπολ κατα 1/3 στο ενα και 2/3 στο αλλο.Στο 1/3 μιγμα ριχνουμε λιγο χρωμα ζαχαροπλαστικης τοσο οσο να εχουμε ενα ροζ αποτελεσμα.
Ριχνουμε το ροζ μιγμα στη φορμα με τα μπισκοτα , τοποθετουμε στο κεντρο ενα μπολ αναποδα και συνεχιζουμε με τα 2/3 απο το μιγμα ριχνοντας γυρω γυρω απο το μπολ.
Βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει .Φτιαχνουμε ενα ζελε με 1 φλ.τσ.νερο και το χυμο απο το καρπουζι. Μολις παγωσει το μιγμα στη φορμα βγαζουμε με προσοχη το μπολ και στο κενο που εχει σχηματιστει ριχνουμε σιγα ..σιγα οσο ζελε χωραει.Βαζουμε για λιγη ωρα στο ψυγειο και μετα με προσοχη τοποθετουμε τις σταγονες σοκολατας πανω στο ζελε.Ξαναβαζουμε στο ψυγειο να παγωσει τουλαχιστον για 5 ωρες πριν σερβιρουμε.

Καλη επιτυχια <3

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *