Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Σιγουρέψου ότι έχεις:

10 κεφαλάκια γαρύφαλλο
800 γρ. ζάχαρη
Ξυλαράκια από κανέλα
1 ποτήρι ξηρό κόκκινο κρασί
6 μέτρια κυδώνια
1 φλιτζανάκι μπράντι
50 γρ. Βιτάμ κομμένο σε κύβους
Χυμό από 1 λεμόνι
1 ποτήρι νερό

 

Ξεκινάμε!
1Πλύνε και τρίψε καλά τα κυδώνια κάτω από το νερό της βρύσης.
2Στη συνέχεια κόψ’ τα σε χοντρές φέτες, βάλ’ τα με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, γιατί τα κυδώνια ψητά θέλουν φούρνο: 1½ ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C (στην αρχή να σκεπάσεις τα κυδώνια με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξουν, αλλά προς το τέλος αφαίρεσέ το ώστε να πάρουν χρώμα).
3Σερβίρονται με σαντιγί, παγωτό ή γιαούρτι σακούλας… και θα γλύφεις τα δάχτυλά σου!
Καλή όρεξη!

 

 

http://cookoo.gr/γλυκά/κυδώνια-ψητά

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *