Μπισκοτογλυκό ψυγείου με φράουλες από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • 400 γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 φλιτζάνια κρέμα ζαχαροπλαστικής, έτοιμη ή σπιτική
  • 1 με 1/2 πακέτο πτι μπερ
  • λίγο φρέσκο γάλα και 2-3 κουταλιές λικέρ για τα μπισκότα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της ή  φτιάχνετε σπιτική σύμφωνα με τη βασική συνταγή, που θα βρείτε στο τέλος. Αναμειγνύετε το γάλα με το λικέρ σε ένα μπολάκι. Στρώνετε ένα μεσαίο παραλληλόγραμμο ταψάκι με πτι μπερ, βουτώντας πριν κάθε ένα μπισκοτάκι για ελάχιστο χρόνο στο γάλα.
  2. Απλώνετε τη μισή ποσότητα από της φράουλες σε μια στρώση πάνω απ’ τα μπισκότα. Ραντίζετε με λίγο λικέρ. Περιχύνετε τις φράουλες με το 1 ποτήρι κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνετε με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια.
  3. Επαναλαμβάνετε για άλλη μια φορά τη διαδικάσια βάζοντας πρώτα μια στρώση πτι μπερ, έπειτα την υπόλοιπη ποσότητα φράουλες και τέλος το δεύτερο ποτήρι με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Καλύπτετε την επιφάνεια με μπισκότα και βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο να κρυώσει καλά.Υ.Γ. Ευχαριστούμε τον Λάμπρο Φ. για τη συνταγή του.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά

  • γάλα: 2 – 2 1/2 φλιτζάνι (500 ml)
  • αλεύρι: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • ζάχαρη: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • βανίλια: 1 δόση
  • βούτυρο: 1 κουταλιά της σούπας
  • αυγά: 2
  • λικέρ ή κρέμα γάλακτος (προαιρετικά): 1-2 κουταλιές

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα. Πριν βράσει ρίχνετε το μισό γάλα στο μείγμα αλευριού-αυγών και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το νέο μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Την κατεβάζετε από την εστία, ρίχνετε και το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθεί κι αυτό.
  3. Αφήνετε λίγο την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει. Όταν σφίξει, της προσθέτετε, αν θέλετε λίγο λικέρ ή λίγη κρέμα γάλακτος και την ανακατεύετε. Φυλάτε την κρέμα στο ψυγείο, καλυμμένη με μεμβράνη.Με αυτές τις αναλογίες βγαίνουν περίπου 2 μεγάλα φλιτζάνια του τσαγιού κρέμας.

    ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ. Αν θέλετε σοκολατένια την κρέμα, λιώνετε 50 γρ. κουβερτούρα και την προσθέτετε κι αυτή στο στάδιο με το βούτυρο.

    ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μόλις κρυώσει η κρέμα, χτυπήστε τη λίγο με το μίξερ, αν θέλετε να αφρατέψει.

http://www.icookgreek.com/%CE%92%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%96%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%9A%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82/item/%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%B6%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-2?category_id=219

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CF%88%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%82

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *