Κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο, από την Έφη Κοντουλα και το epipantosepistitou-efik.blogspot.gr!

Το απόλυτο γλυκό για τους λεμονολάτρεις!
Με το γλάσσο του και με τον παπαρουνόσπορο μέσα-τόσο όσο πρέπει για να μην είναι ενοχλητικός, είναι ένα τέλειο κέηκ, ιδανικό να συντορφεύσει το πρωινό μας, το καφεδάκι μας και ότι κάνουμε κέφι!
Πανεύκολο και τρυφερό, μοσχομυρωδάτο!
Η συνταγή είναι ένα τσακ πειραγμένη από μία εκδοχή για λεμονοκεκάκι του Jamie Oliver και την είδα στο en direct d’ Athenes.

Υλικά

Για το κέηκ

100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αβγά
χυμός 3 μέτριων λεμονιών
ξύσμα 2 λεμονιών
100 γρ. αμύγδαλο πούδρα
20 γρ. παπαρουνόσπορος
1 βανίλια
1 κ. γλ. baking powder
150 γρ. φαρινάπ

Για το γλάσσο

150 γρ. άχνη ζάχαρη
χυμός 1 λεμονιού μέτριου
αμύγδαλο φιλέ για το ντεκόρ

Εκτέλεση

Κατά τα γνωστά χτυπάμε όλα τα υλικά για το κέηκ, πρώτα βούτυρο με ζάχαρη, προσθέτουμε τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα, την βανίλια, τον παπαρουνόσπορο και τέλος την πούδρα αμυγδάλου και το φαρινάπ που έχουμε προσθέσει το baking powder.
Γυρίζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα μακρόστενη  28×8, και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βγάζουμε και αφήνουμε να ηρεμήσει λίγο για να το ξεφορμάρουμε.
Φτιάχνουμε το γλάσσο μας χτυπώντας μέσα στην ζάχαρη άχνη το χυμό του λεμονιού. Αν μας φανεί πολύ σφιχτό, προσθέτουμε με προσοχή σταγόνα-σταγόνα λίγο λεμονάκι μέχρι να το φέρουμε στα μέτρα μας.
Σκορπάμε αμύγδαλο φιλέ πάνω στο κέηκ μας που το έχουμε μεταφέρει σε πιατέλα και περιχύνουμε το γλάσσο να πάει παντού.
https://epipantosepistitou-efik.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *