Κέικ με ginger, από την Μαριλού Μαντά και το εξαιρετικό “Thinkdrops”!

Υλικά

Για το κέικ

175 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
175 γρ. ζάχαρη καστανή
175 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ. σόδα μαγειρική
15 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
5 γρ. κανέλα σε σκόνη
2 αυγά μεγάλου μεγέθους (120 γρ.)
200 γρ. γιαούρτι πλήρες αγελαδινό

Για το γλάσο λεμονιού

100 γρ. ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
Χυμό από 1 λεμόνι

Διαδικασία

 

Φτιάξτε το κέικ. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Βάλτε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάλτε τη σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη στην άκρη να κρυώσει το μείγμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ολικής άλεσης και προσθέστε τη μαγειρική σόδα, το τζίντζερ και την κανέλα.

Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με έναν αυγοδάρτη και ρίξτε τα στην κατσαρόλα με το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέστε και το μείγμα των αλεύρων και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέστε και το γιαούρτι και αναμείξτε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχετε μια ρευστή ζύμη.

Στρώστε σε ένα τετράγωνο ταψί διάστασης 20 εκ. αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάστε μέσα τη ζύμη. Ψήστε το κέικ στη μεσαία σχάρα του φούρνου, στους 170°C στον αέρα για 40′. Μόλις ψηθεί το κέικ, αφήστε το να κρυώσει μέσα στο ταψί για 30′.

Φτιάξτε το γλάσο λεμονιού. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη και ενσωματώστε το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε χυμό λεμονιού και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχετε ένα ρευστό γλάσο. Μόλις έχει κρυώσει το κέικ, βγάλτε το από το ταψί και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύστε το με το γλάσο λεμονιού και αφήστε το να τρέξει και στις πλευρές του.

Βάλτε τα φιστίκια Αιγίνης στο μούλτι και πατήστε μια δυο φορές το Οn/Οff για να σπάσουν.

http://www.thinkdrops.gr/2015/05/18/keik-me-ginger/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *