Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά :
 5 γρ. ξύσμα λεμονιού (από 3 λεμόνια)
 250 γρ. γιαούρτι πλήρες
 1 βανίλια
 250 γρ. ζάχαρη
 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
 4 αυγά
 500 γρ. φύλλο κρούστας
 250 ml ηλιέλαιο
 Υλικά για το σιρόπι:
 250 ml νερό
 30 ml χυμός λεμονιού φρέσκος
 250 γρ. ζάχαρη

Προτεινόμενες μερίδες: 8
Συνολικές θερμίδες: 5401
Θερμίδες ανά μερίδα: 675

 Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το φύλλο κρούστας.

Όταν το μείγμα γίνει χυλός, ρίχνουμε το φύλλο κρούστας, αφού πρώτα το κόψουμε σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα.

Όταν κρυώσει η λεμονόπιτα, φτιάχνουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε ζεστό πάνω από το γλυκό.

Σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι.

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *