Η τέλεια λεμονόπιτα από το i-food by Giorgio Spanakis !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά :
 5 γρ. ξύσμα λεμονιού (από 3 λεμόνια)
 250 γρ. γιαούρτι πλήρες
 1 βανίλια
 250 γρ. ζάχαρη
 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
 4 αυγά
 500 γρ. φύλλο κρούστας
 250 ml ηλιέλαιο
 Υλικά για το σιρόπι:
 250 ml νερό
 30 ml χυμός λεμονιού φρέσκος
 250 γρ. ζάχαρη

Προτεινόμενες μερίδες: 8
Συνολικές θερμίδες: 5401
Θερμίδες ανά μερίδα: 675

 Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το φύλλο κρούστας.

Όταν το μείγμα γίνει χυλός, ρίχνουμε το φύλλο κρούστας, αφού πρώτα το κόψουμε σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα.

Όταν κρυώσει η λεμονόπιτα, φτιάχνουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε ζεστό πάνω από το γλυκό.

Σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *