Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Νηστίσιμο κέικ λεμονιού με γλάσο

από Εύα
Κατηγορία: Γλυκά, Νηστίσιμα, Πρωινές γεύσεις
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

Αλεύρι 400 γρ
Καλαμποκέλαιο 200 γρ
Άχνη ζάχαρη 250 γρ
Λεμόνι 200 γρ (τον χυμό του)
Baking powder 1 κουταλάκι γλυκού
Λεμόνι 1 (μόνο το ξύσμα του)
Αμύγδαλα 100 γρ αλεσμένα
Για το γλάσο

Άχνη ζάχαρη 1 φλυτζάνι
Λεμόνι 5-6 κουταλιές από τον χυμό του

Οδηγίες

 

Στο μίξερ χτυπάμε πολύ καλά το λάδι με την ζάχαρη για 5 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι , το ξύσμα , το baking powder , τα προσθέτουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και τον χυμό λεμονιού και πάλι ανακατεύουμε.Λαδώνουμε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε και βάζουμε μέσα το μείγμα μας. Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά.

Για το γλάσο , λιώνουμε την άχνη ζάχαρη με το λεμόνι σε μπεν μαρι και αφού έχει ψηθεί το κέικ μας και το έχουμε αφήσει να κρυώσει το περιχύνουμε.

http://www.chefoulis.gr/%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BF/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *