Τάρτα λεμονιού με ζαχαρούχο γάλα, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η τάρτα που γίνεται σε 20′ και μπορεί να κλείσει οποιοδήποτε γεύμα ή δείπνο με ψάρι και θαλασσινά. Δροσερή, πολύ ελαφριά και πανεύκολη, ακόμα και για έναν αρχάριο ζαχαροπλάστη!

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Πολύ Εύκολο
Κόστος:10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα

 

 

Για τη βάση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα, τύπου πτι-μπερ
  • 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό

Για τη γέμιση

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι σακούλας
  • 2 φύλλα ζελατίνη
  • 2 λεμόνια, χυμός
  • 2 λεμόνια, ξύσμα

Για το πασπάλισμα

  • άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Στον κάδο του μπλέντερ σπάτε τα μπισκότα έτσι ώστε να θρυμματιστούν. Σε ένα μικρό μπολ ζεσταίνετε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων (δεν πρέπει να βράσει, απλώς να λιώσει). Το προσθέτετε στα θρυμματισμένα μπισκότα .
2. Στρώνετε σε ένα μεσαίο ταψί το μείγμα και με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού το πιέζετε ελαφρά ώστε να είναι απλωμένο ομοιόμορφα. Τοποθετείτε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί.
3. Στο μεταξύ, φτιάχνετε τη γέμιση. Στον κάδο του μίξερρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τα ασπράδια των αυγών ελαφρώς χτυπημένα, το γιαούρτι, τον χυμό από τα λεμόνιακαι το ξύσμα από τα λεμόνια και τα χτυπάτε με το εξάρτημα σύρμα για να ομογενοποιηθούν.
4. Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης. Στη συνέχεια, τα στραγγίζετε με τα χέρια και τα προσθέτετε στο μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα. Ξαναχτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
5. Βγάζετε τη βάση από το ψυγείο και απλώνετε απαλά το μείγμα της γέμισης από πάνω με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης. Βάζετε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί και όταν είναι έτοιμο κόβετε και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.

Χρήσιμο

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον χυμό λεμονιού με χυμό και λίγο ξύσμα μανταρινιού.

 

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/tartes/recipe/122

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *