Σιμιγδαλένιος χαλβάς βουτύρου με μήλο, κανέλα και καρύδια, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αρωματικός, φρουτένιος κι ανάλαφρος, αυτός ο ιδιαίτερος χαλβάς αντικαθιστά μέρος της ζάχαρης της κλασικής συνταγής με φρούτο, φτιάχνεται πανεύκολα, ακόμη πιο γρήγορα κι επιπλέον μοσχοβολά το διακριτικό άρωμα του βουτύρου. Δοκιμάστε τον και θα με θυμηθείτε…

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 200γρ. βούτυρο LURPAK
  • 2  φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μήλα πολτοποιημένα χωρίς τη φλούδα και τα κουκούτσια τους (1 ½ μήλο περίπου)
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια

Για τη διακόσμηση

  • 1 μήλο σε φέτες
  • ελάχιστη κανέλα
  • λίγα επιπλέον καρύδια

xalvas voutirou me milo 2edited

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και ρίχνετε τα δύο σιμιγδάλια. Τα καβουρντίζετε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφήσουν όλο το βούτυρο και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  2. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τη ζάχαρη, τον πολτό από τα μήλα, την κανέλα και ανακατεύετε δυνατά να αναμειχθούν τα υλικά. Προσθέτετε το νερό και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Τελευταία στιγμή προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
  3. Μεταφέρετε το χαλβά όπως είναι ζεστός σε χαμηλή φόρμα ή ατομικά φορμάκια και τον αφήνετε να κρυώσει λίγο. Πριν κρυώσει εντελώς τον ξεφορμάρετε και τον διακοσμείτε με μερικές φέτες μήλου. Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα, επιπλέον καρύδια και σερβίρετε.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.sweetly.gr/2015/03/simigdalenios-halvas-voutirou-me-milo-kanela-kai-karidia/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *