Laurence-galerie de chocolat
Creta Carob
Laurence-πάρτυ-βάφτιση

Τo αφιέρωμα στη μηλόπιτα συνεχίζεται με τη γερμανική εκδοχή της, ή με άλλα λόγια το apple strudel! Μόνο που εγώ το προτιμώ λίγο πιο… σοκολατένιο!

Υλικά

  • 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας
  • Λίγο βούτυρο για το άλειμμα
  • Άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα
  • 1/2 κιλό μήλα καθαρισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 φλ. cranberries
  • 1/2 φλ φουντούκια που έχουμε πρώτα ψήσει στο φούρνο για λίγα λεπτά
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Γκανάζ σοκολάτας και λίγα φουντούκια για το food styling

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα μήλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα κραμπερις, το ξύσμα, τη φρυγανιά, τη σοκολάτα, τα φουντούκια και το κονιάκ σε ένα μπολ.
  • Τ’ ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
  • Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας, αραδιάζουμε κατά μήκος τη γέμιση.
  • Βουτυρώνουμε γύρω γύρω το φύλλο.
  • Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα σαν μακρόστενο φάκελο.
  • Σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και με την ένωση προς τα κάτω τοποθετούμε τα στρούντελ και χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι χαρακιές. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 40΄ μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Στολίζουμε με γκανάζ σοκολάτας και φουντούκια.

Apple chocolate strudel,recipe, easy, simple,butter, cinnamon,συνταγή, μηλόπιτα στρούντελ, σοκολάτα, συνταγή, Γαβριήλ Νικολαΐδης, food blog, best food blog 2014, food styling

Serve With Love

http://coolartisan.net/gr/apple-chocolate-strudel-recipe/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *