Παγωτό μαρμελάδα από το “Cookbox”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 YΛΙΚΑ

  • 670 ml. κρέμα γάλακτος
  • 225 ml. γάλα πλήρες
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 φρέσκια βανίλια
  • 8 αυγά μεγάλα, μόνο τους κρόκους
  • 120 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Μέτρια
  • Αριθμός ατόμων
  • 8 άτομα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας. Ανακατεύουμε το μίγμα και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Στην συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά ώστε να αναμειχτούν τα αρώματα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους αυγών. Σταδιακά προσθέτουμε στο μπολ το μίγμα κρέμας που έχει κρυώσει, ανακατεύοντας συνεχώς.

Επιστρέφουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μίγμα, για 5-7 λεπτά χωρίς να αφήνουμε το μίγμα να βράσει.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα αυτή μέσα σε μια μεγαλύτερη που την έχουμε γεμίσει μέχρι την μέση με παγωμένο νερό και παγάκια.

Ανακατεύουμε το μίγμα της κατσαρόλας μας για 5 λεπτά να κρυώσει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το μίγμα από την άλλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε στο μίγμα την μαρμελάδα. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, 3-4 ώρες.

Στην συνέχεια, το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ένα πλαστικό μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες ανακατεύοντας το περίπου κάθε 20 με 30 λεπτά με ένα πιρούνι ώστε να σπάει ο πάγος.


Εναλλακτικά, φτιάχνουμε το παγωτό μας σε παγωτομηχανή, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/pagwta/pagwto-marmelada

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *