Panna cotta με στέβια από τον τεχνίτη ζαχαροπλάστη Αντώνη Δημογεροντάκη και το Διαιτολογικό Γραφείο Θαλή Παναγιώτου.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος/ φυτική κρέμα
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 γρ. στέβια
  • 1 βανίλια
  • 8- 10 γρ. ζελατίνες

Για τη σάλτσα

125 γρ. φράουλες

1/ 2 kg στέβια

40 γρ. νερό

Εκτέλεση: Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα, ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα. Σ’ ένα μπολ έχουμε βάλει το γάλα, τη στέβια και τη βανίλια. Αφού πάρει βράση η κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τα φύλλα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Έπειτα περνάμε τη ζεστή κρέμα στο μπολ με το γάλα. Για τυχόν φουσκάλες από την ανάδευση του μείγματος, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για δέκα λεπτά. Φορμάρουμε στα ποτήρια μας και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Βράζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας μέχρι να χυλώσει.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Θαλής Παναγιώτου – Eιδικός Διατροφολόγος και Personal Trainer
(Διαιτολογικό Γραφείο: Δασκαρόλη 67, Γλυφάδα, 210 9960989)

 

http://www.mypersonaltrainer.gr/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *