Ροδακινόπιτα από την Ηλιάννα και τις”Μαγειρικές Διαδρομές”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια πολύ δροσερή και αρωματική καλοκαιρινή πίτα, που διατηρείται στο ψυγείο

Συστατικά

 

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ.
  • 1 κεσεδάκι μαργαρίνη 250 γρ.
  • μισό κεσεδάκι ζάχαρη
  • 1,5 κεσεδάκι σιμιγδάλι ψιλό
  • μισό κεσεδάκι φυστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλο ασπρισμένο και ψιλοτριμμένο
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουτερ
  • 1 κ. γλ. σόδα
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
  • μισό κ. γλ. κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 5 αυγά (χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια, που θα χτυπηθούν σε ελαφριά μαρέγκα)
  • ξύσμα λεμονιού
  • 4 σφιχτά ροδάκινα κομμένα σε μισοφέγγαρα

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο (αν έχετε σπιτική καλύτερα ακόμα) ή ροδάκινο

Οδηγίες

 

  1. Αρχικά να πω ότι το κεσεδάκι της μαργαρίνης θα χρησιμοποιηθεί σαν μεζούρα για τα άλλα υλικά.
  2. Σε μπολ ανακατεύω το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο ή φιστίνι, τις βανίλιες, κανέλα, μπέικιν.
  3. Διαλύω σε ένα ποτήρι το κονιάκ ή λικέρ με τη σόδα.
  4. Στο μπολ του μίξερ χτυπώ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά. Ρίχνω σιγά σιγά και τους κρόκους.
  5. Μετά προσθέτω το μείγμα του σιμιγδαλιού, το γιαούρτι, το διάλυμα με τη σόδα.
  6. Στη συνέχεια βάζω το ξύσμα και την μαρέγκα και ανακατεύω ελαφρά.
  7. Όλο αυτό το μείγμα το βάζω σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με σιμιγδάλι πυρέξ. Σε όλη την  επιφάνεια του πυρέξ τοποθετώ τα κομμένα ροδάκινα.
  8. Πασπαλίζω λίγη ζάχαρη πάνω στα ροδάκινα και ψήνω σε φούρνο με αντιστάσεις πάνω- κάτω στους 175 βαθμούς για 30΄- 40΄ μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της πίτας μας.
  9. Αφήνω το γλυκό να κρυώσει και ετοιμάζω το σιρόπι.
  10. Βράζω τη ζάχαρη με το νερό και τη μαρμελάδα για 5΄να γίνει σιρόπι ελαφρύ και το ρίχνω προσεχτικά πάνω στο κρύο γλυκό μας.
  11. Διατηρείται στο ψυγείο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Υπάρχει και η συνταγή  ροδακινόπιτα πλεκτή

Και εδώ με παγωτό!!!

 

Σχόλια

Βαθμολογήστε και σχολιάστε αυτή τη συνταγή

Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 30 Ιούνιος 2009

Πλούτος νόστιμων και μοσχοβολιστών υλικών! Το αποτέλεσμα φαίνεται εξαίσιο!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 30 Ιούνιος 2009

μιαμ,ειναι υπεροχο,

μπραβο Ηλιαννα

Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2009

μα τι ωραια ειναι;και φενεται και ζουμερη!!!

Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Παρασκευή, 07 Αύγουστος 2009

Επειδή μόλις έφτιαξα το γλύκο και τώρα το ψήνω θα ήθελα να επισημάνω μια μικρή παράληψη που έχει.Στα υλικά υπάρχει 1/2 κεσεδάκι αμύγδαλο το οποίο στην εκτέλεση δεν αναφαίρετε πότε μπένει εγώ το έβαλα μαζί με το σιμιγδάλι,δεν ξέρω αν είναι αυτό το σωστό.Ηλιάννα μου δεν χρειάζετε να σε ρωτήσω ξέρω ότι θα μας απαντήσεις αμέσως.Εν αναμονή λοιπόν…..

Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 07 Αύγουστος 2009

Ακριβώς, το τριμμένο αμύγδαλο μπαίνει με το σιμιγδάλι. Πολύ σωστά το είπες και ευχαριστώ που το επεσήμανες, Αλεξάντρα. Μπορεί βέβαια να το παραλείψει και κάποιος, και να συμπληρώσει με σιμιγδάλι, αν δεν έχει. Το έχω κάνει και έτσι και χωρίς να έχει αμύγδαλο και δεν είχε μεγάλη διαφορά.

Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Παρασκευή, 07 Αύγουστος 2009

Επανήλθα για τα σκουφάκια.Σούπερ γλυκάκι!

 

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/rodakinopita.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *