Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Κέικ με ταχίνι πορτοκάλι και σοκολάτα !

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:
300 γρ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΧΙΝΙ με πορτοκάλι
400 γρ. χυμό από πορτοκάλι
450 γρ. ζάχαρη άχνη
420 γρ. αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ένα κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ένα κουταλάκι γλυκού κανέλα
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΧΙΝΙ με κακάο για επικάλυψη
Παρθένο Σησαμέλαιο ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ
50 γρ. σουσάμι ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σ’ ένα βαθύ μπωλ ρίχνουμε το ταχίνι μαζί με το χυμό και την ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλλα. Ενσωματώνουμε τα υλικά μέχρι να πετύχουμε ένα χυλό και προσθέτουμε το ξύσμα και τις σταγόνες σοκολάτας. Τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού μία στρογγυλή λαδόκολλα και την λαδώνουμε με σησαμέλαιο. Ανακατεύουμε το σουσάμι με τη ζάχαρη και περνάμε μ’ αυτό όλη τη λαδωμένη επιφάνεια του ταψιού. Γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη και σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μια ώρα. Δοκιμάζουμε μ’ ένα μαχαίρι και αν χρειαστεί συνεχίζουμε το ψήσιμο. Αφήνουμε να κρυώσει και αλείφουμε την επιφάνεια με ταχίνι με κακάο.

 

Δείτε το video :

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=c2HPMkk0vVc

 

 

http://www.glykes-alchimies.gr/?p=3456

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *