Πορτοκαλόπιτα με Μινέρβα Benecol μαργαρίνη, από την Μινέρβα Benecol!

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
12

Συστατικά

500 γρ. φύλλο κρούστας (1 πακέτο)
1 κεσεδάκι άπαχο γιαούρτι
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο Μινέρβα Benecol μαργαρίνη
1 ποτήρι καστανή ζάχαρη
2 αυγά
Ξύσμα από 2 ½ πορτοκάλια

 

Υλικά για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια καστανή ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 φλούδες πορτοκάλι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη Μινέρβα Benecol μαργαρίνη, την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φύλλο και τα χτυπάμε για 5 λεπτά. Ρολάρουμε το φύλλο κρούστας και το κόβουμε ψιλές λωρίδες σαν ταλιατέλες. Ξεδιπλώνουμε τις λωρίδες και τις ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 15 λεπτά αφού πάρει βράση. Μόλις ψηθεί το γλυκό ρίχνουμε το σιρόπι.

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

Μια υγιεινή επιλογή γλυκού, τόσο από άποψης συνολικών λιπαρών και θερμίδων όσο και σε σχέση με την ποιότητα των λιπαρών του.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ
Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής

http://www.benecol.gr/recipe/%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B2%CE%B1-benecol-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7/

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *