Ιταλική ψητή κρέμα καραμελέ από το “Αρτοποιεια & Συνταγές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
γάλα 380γρ
ζάχαρη 300γρ
αυγα 5
κορν φλαουρ 80γρ
5 κ.σ. Τριμμένο κιτρινο τυρί
Για την καραμελα
Χυμο και ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
150γρ ζαχαρη
50γρ νερο
λιγες σταγονες λεμονιου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1.Σε μια κατσαρολα βαζουμε την ζαχαρη, τις σταγονες λεμονι,
το νερο και μολις λιωσει η ζαχαρη προσθετουμε λιγο ξυσμα
και τον χυμο απο ενα πορτοκαλι, μολις ετοιμαστουν τα
αδειαζουμε στην φορμα αφου την λαδωσουμε και την
αλευρωσουμε.
2.Χτυπάμε όλα υλικα στο μιξερ, το γαλα, την ζαχαρη, το
τριμενο κιτρινο τυρι, ριχνουμε ενα ενα τα αυγα, εχουμε
κρατησει λιγο γαλα να λιωσουμε το κορν φλαουρ και τα
αναμιγνειουμε ολα μαζι και αδειαζουμε στην ετοιμη απο
την καραμελα φορμα.
3.Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 170β και
ψηνουμε το μιγμα μας για 45 με 50λ.
4.Μολις ψηθει, το αφηνουμε να κρυωσει, ξεφορμαρουμε,
απλωνουμε την επικαλυψη καραμελα. Στολιζουμε με μια
φετα πορτοκαλι βουτηγμενη στην καραμελα.
Καλη σας επιτυχια!!!

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=458416167536249&set=a.458415927536273.104283.355789504465583&type=1&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *