Γαλλικά κανελέ από τον Ζαφείρη Κλωνάρη και το “Zucker my art” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Για 15 κανελέ

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 75 λεπτά

 

Yλικά
500 ml γάλα
1/2 κλωνάρι φυσική βανίλια
50 γρ. βούτυρο + 50 γρ. για να βουτυρώσουμε τις θήκες
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά ολόκληρα
κρόκους από 2 αυγά
1-2 κουτ.σούπας ρούμι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη βανίλια και το βούτυρο.

Στο μεταξύ, σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι. Κατόπιν προσθέτουμε ταυτόχρονα τα αυγά, ολόκληρα και τους κρόκους και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βρασμένο γάλα. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια υγρή υφή. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και κατόπιν ρίχνουμε το ρούμι. Αφήνουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 270οC μαζί με τη λαμαρίνα στην οποία θα ψήσουμε τα κανελέ.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Γεμίζουμε τις βουτυρωμένες φόρμες κατά το ήμισυ με την παγωμένη ζύμη. Με γρήγορες κινήσεις βάζουμε τις φόρμες στον φούρνο για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 160οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα. Τα κανελέ πρέπει να έχουν σχηματίσει εξωτερικά καφετί κρούστα και να είναι πολύ ζουμερά εσωτερικά.

Ξεφορμάρουμε όσο είναι ζεστά και σερβίρουμε.

Tip

Το πιο σημαντικό σημείο της συνταγής είναι το ψήσιμο: πρέπει να βουτυρώσουμε πολύ καλά τις θήκες. Αν κατά το ψήσιμο πάρουν πολύ γρήγορα χρώμα, κατεβάστε την θερμοκρασία στους 150C.

 

https://www.facebook.com/ZAXsugART/photos/a.361004717347845.84490.360996024015381/553065018141813/?type=1&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *