Κέικ με Baileys, από την Μαριλού Μαντά και το “Thinkdrops”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

4 αυγά (200 γρ.)
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
10 γρ. στιγμιαίο καφέ σκόνη
70 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο λιωμένο κρύο

Για την επικάλυψη

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
40 γρ. ΒAILΕYS

Διαδικασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υλικά για το κέικ εκτός από το βούτυρο. Ανακατέψτε με σύρμα χειρός μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα. Προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα μέχρι να αφομοιωθεί το βούτυρο.

Αδειάστε το μίγμα σε 1 φόρμα του κέικ αντικολλητική διαστάσεων 22x7x5 και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50-55′.

Ετοιμάστε την επικάλυψη. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά της επικάλυψης με σύρμα χειρός, μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Τοποθετήστε στο ψυγείο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αφού ψηθεί, αφήστε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρετε. Αλείψτε την επιφάνεια με την επικάλυψη με τη βοήθεια ενός μαχαιριού επάλειψης.

Διατηρήστε στο ψυγείο.

http://www.thinkdrops.gr/2015/07/13/keik-me-baileys/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *