Απίθανος μπακλαβάς τιραμισού από το “Zucker my Art” !!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας
1/2 πακέτο βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2-3 σταγόνες από λεμόνι
Για την κρέμα:
4 αυγά (3 ασπράδια μαρέγκα)
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 πακέτα τυρί μασκαρπόνε
300 γρ. σαντιγί φυτική χτυπημένη σφιχτή
1 σφηνάκι κονιάκ
κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα ταψί διαμέτρου 36Χ25cm, βουτυρώνουμε τον πάτο και σουρώνουμε τα φύλλα κρούστας. Από πάνω τα ραντίζουμε με το βούτυρο και τα τοποθετούμε στο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και με τα χέρια μας τα σπάμε σε μικρά κομματάκια.

Για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για 25΄ μέχρι να δέσει. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες από το λεμόνι. Όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε στο ταψί.

Για την κρέμα:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το μασκαρπόνε. Ρίχνουμε την σαντιγί και το κονιάκ. Σταματάμε το χτύπημα, παίρνουμε τη μαρέγκα, τη ρίχνουμε στο μείγμα και την ανακατεύουμε με τα χέρια. Την τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν τα φύλλα ρίχνουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της με κακάο. Πρέπει να μείνει μια μέρα στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

 

 

https://www.facebook.com/ZAXsugART?hc_location=stream

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *